Profi gálát szervez a Halasi Box Club
Sport

Profi gálát szervez a Halasi Box Club

Megadja a módját az ünneplésnek a Halasi Box Club. Az egyesület számára fontos az idei év, mert 2022-ben lesz a legendás edző, Kiskunhalas díszpolgárának, Csenki Ferencnek a századik születésnapja, 75 évvel ezelőtt kezdődött a klub története és 25 éve annak, hogy újraindult az ökölvívó élet a városban. A hármas jubileumhoz kapcsolódik még a Testvérvárosok Kupája, amely idén egy profi gálával egészül ki.

Az ökölvívást kedvelők jól tudják, hogy szeptember második felében immáron több mint két évtizede megrendezi a Halasi Box Club a Testvérvárosok Kupáját. Ez az évek során a régió egyik legrangosabb  versenyévé nőtte ki magát. 2022-ben, amikor a halasi ökölvívás hármas jubileumot ünnepel, különleges jelentőséggel bír ez a sportesemény. Az idei kupa a megszokottnál későbben lesz. Mester Sándortól, a HBC elnökétől megtudtuk, ennek rendhagyó oka van. - Ahogyan jeleztük már, ebben az évben több jubileumot ünnepel a Halasi Box Club. Száz éve született a legendás edző Csenki Ferenc, 75 éves az ökölvívás Kiskunhalason és 25 éve működik a klub jelenlegi formájában. Tudomásunk szerint önálló profi boksz gála még nem volt a megyénkben. Ennek apropóján, a jubileumok miatt és a sportág népszerűsítése érdekében október 1-én, szombaton este a Bibó-gimnázium sportcsarnokában egy hat meccsből álló profi mérkőzéssorozatot szervezünk. A programot a Surman Event Promotionnal együttműködve a Magyar Ökölvívó Szövetség Hivatásos Tagozatának égisze alatt bonyolítjuk le- tájékozatott a sportvezető.

A gála a Testvérvárosok Kupájának első napján, este lenne a tervek szerint. Várhatóan hat mérkőzésre kerül sor „szuperkönnyű súlytól - félnehézig”, tehát lesz technika, villámlás, gyorsaság és bizony kőkemény ütések, hatalmas küzdelem is. Mint megtudtuk: az eddig megismert résztvevők közül kiemelkedik a  két Surman fiú, Áron és Zoltán. - Ha a szervezőt nézzük, feltűnik, hogy a promóterük saját édesapjuk, Surman Zoltán, aki maga is kiváló amatőr és profi ökölvívó volt, 29 hivatásos mérkőzéssel a háta mögött fejezte be a pályafutását- tette hozzá Mester Sándor. Az elnök elmondta, hogy a szervezés még folyamatban van, amnt további részletek derülnek ki, arról beszámolunk majd. 

Fotók: Surman Event Promotio