Rangadók rangadója Majsán

Ma este az ősz rangadóját rendezik az NBII-es férfi kézilabda bajnokság DNy-i csoportjában. A rutinos, sok-sok éves NB-s tapasztalattal rendelkező hazai gárda, Újvári Zoltán irányításával, mindenképpen otthon szeretné tartani a két bajnoki pontot.

A majsaiaknak ez lesz ősz első bajnoki mérkőzése, ezért, no és a sokszor mindennél többet érő presztízsért is harcolnak a srácok. A halasiak, Kun István vezérletével, már nyertek egy előrehozott meccset a Mecseknádasd ellen (22-21), nekik ez lehet a döntő motiváció a szomszédvári találkozóra. A Kiskunhalasi UKSC együttesében többen éppen Majsáról igazoltak vissza a nyáron, ami külön pikáns köretet tálal a párharchoz. A volt "majsai" Benkő Péter és Vadkerti Tóth Attila teljesítménye alapvető lehet az eredményességet illetően.

A kézilabda azonban csapatjáték, ezért egy-egy különleges egyéni megmozdulás, kapusbravúr nagymértékben hozzájárulhat a bajnoki szereposztásához. Óriási taktikai ütközet várható és a játékosok mellett a két szurkolótábor is "pirosbetűs" ünnepként tartja számon a mérkőzést. Egészen biztos, hogy telt ház lesz Kiskunmajsán, ezért érdemes minél előbb elfoglalni a helyeket a lelátón. A felnőtt rangadó 18.30-kor rajtol, előtte a szintén kiváló juniorok csapnak össze, prológként. Reméljük sportszerű, eseménydús és izgalmas két találkozónak lehetünk tanúi Majsán.

Tóth István