A Tekó a döntőért játszhat
Sport

A Tekó a döntőért játszhat

Csúcsrangadókat rendeztek a 41. Rákóczi Kupa második versenynapján. A házigazda két rangadót is nyert, így elődöntőt játszhat vasárnap reggel.  A Bibó és a Vári is lehetőséget kapott a továbbjutásra, de mindkét csapat egyetlen gólon bukta el azt, hogy holnap is pályára lépjen.

 
Bibó - Tekó, Vári - Tekó. Csak két párosítás a 41. Rákóczi Kupa szombati kínálatából. Presztizsmeccsekre számíthatunk, színvonalas foci várható a labdarúgó-tornán. A Vári a Sárospatak ellen megszerezte első pontjait, így nyugodtabban várhatta a Tekó elleni rangadót.
rakocibele1 A Bibó - Tekó mérkőzés a várakozásoknak megfelelően óriási csatát hozott. Telt ház előtt mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, mindkét oldalon volt egy-egy kiállítás és voltak olyan játékvezetői ítéletek, amelyeket számon kértek a kispadokról. Tipikus egygólos meccs volt, amelyik csapat megszerzi a vezetést, az nyer.
 
Nos, a Tekó játékosa Bisztrovics Róbert egy lecsorgó labdát gurított a gimnazisták kapujába. nem sokkal később Farkas Ákos védte bravúrral Tóth Tamás lövését. Aztán minden eldőlt: Hugyecz János egy szabadrúgást váltott gólra, ezzel el is dőlt a három pont sorsa. A hazaiak sikerében komoly része van Farkas Ákos kapusnak, aki bravúrok sorozatát mutatta be. 
rakocibele3 
A tavalyi bajnokot felnégyelte a Magyarkanizsa, némi meglepetésre a Sárospatak simán verte az eddig jó játékot mutató Sepsiszentgyörgyöt. Az orosháziak egyetlen góllal tudták felülmúlni a Sziládyt, aztán következhetett a nap második rangadója. 
 rakocibele2
Ismét óriási hangorkán és telt ház fogadta a pályára lépő csapatokat. Két örök rivális, a Tekó és a Vári csatája mindig is kiemelt figyelmet kapott. A Rákóczi a harmadik, a Vári a második győzelmére készült. A házigazdák számára álomszerű volt a kezdés, három gólt vágtak ellenfelüknek. Piros lap, kettő perces kiállítás tovább fokozta az izgalmakat. A hátralévő játékidőt a Vári 2-1-re megnyerte, de ez kevés volt. A Rákóczi szombaton mind a két rangadóját megnyerte és ott lehet az elődöntőben. A Vári pedig második vereségét gyűjtötte be.
 
A tavalyi első Kiskőrös azért egy győzelmet szerzett a tornán, egy góllal megverték a Gyöngyös csapatát. A Bibó megszerezte harmadik győzelmét, miután felülmúlták a Sárospatakot. A Magyarkanizsa kapott gól nélkül és száz százalékos teljesítménnyel került az elődöntőbe.
A Vári Szabó a Sepsiszentgyörgy legyőzésével játszhat szombaton kora este az Orosháza ellen a holnapi elődöntőért. A Szilády döntetlennel zárta az idei kupát.
 
A keresztbejátszás során két halasi iskola is továbbjuthatott volna az elődöntőbe. A három győzelmet szerző Bibóból nagyon sokat kivett az elmúlt másfél nap, az eddig botladozó címvédő Kiskőrös pedig feltámadt. A találkozóról egyetlen gól döntött a tavalyi kupagyőztes javára. A Kőrös megint döntőbe kerülhet.
 
A Vári is egygólos meccset játszott az Orosházával. A békés megyeiek feledtetni tudták szombati felemás teljesítményüket, így vasárnap reggel ez a csapat lesz a Tekó ellenfele (vasárnap, 8:30 óra). A másik elődöntőben az eddig még gólt sem kapó Magyarkanizsa a Kiskőrössel kerül szembe. 
Eredmények:
Vári - Sárospatak 1-0
Gyöngyös - Orosháza 1-3
Bibó - II. Rákóczi 0-2
Magyarkanizsa - Kiskőrös 4-0
Sepsiszentgyörgy - Sárospatak 1-5
Szilády - Orosháza 0-1
Vári - II. Rákóczi 2-4
Gyöngyös - Kiskőrös 1-2
Sárospatak - Bibó 0-1
Orosháza - Magyarkanizsa 0-1
Vári - Sepsiszentgyörgy 3-2
Gyöngyös - Szilády 1-1
Keresztbejátszás:
Bibó - Kiskőrös  0-1
Orosháza - Vári 1-0
Kép-szöveg: Jáger Levente