Rangadót nyert a Kiskunhalasi UKSC
Sport

Rangadót nyert a Kiskunhalasi UKSC

Rangadót játszott a Kiskunhalasi UKSC női csapata a Bács-Kiskun vármegyei bajnokság szombati fordulójában. A Dékáni-sportcsarnokban a Soltvadkert volt az ellenfél, amellyel az elmúlt évtizedekben több emlékezetes mérkőzést is játszott. Ezúttal már a félidőben hétgólos volt a halasiak előnye, amelyből a lefújás pillanatában négy megmaradt.

Kiskunhalas - Soltvadkert, (vár)megyei örökrangadónak számított amióta világ, a világ. Kézilabdában is rengeteg emlékezetes mérkőzést, gólt lehetne felidézni az elmúlt évtizedekből. Szombaton ismét találkozott egymással a két csapat, ezúttal a Dékáni-sportcsarnok volt a helyszín. A Kiskunhalasi UKSC állt jobban a tabellán a kezdés előtt, ennek megfelelően a 34. másodpercben Veres Emília Napsugár be is vette a vadkerti kaput.

A következő gólra további három percet kellett várni, ekkor Baksa Nikolett volt eredményes. Ez a két találat meg is adta a meccs alaphangját. A vadkertiek először a 14. percben vették be a halasi kaput, de ekkor mér 8-0 állt az eredményjelzőn. A félidőben 15-8-ra vezetett az UKSC.

A második félidőben, a 42. percben Lekrinszki Dóra góljával már tíz volt a különbség. Az utolsó tíz percben viszont a vendégek hét találatára egy volt a válasz halasi részről. A győzelem viszont nem forgott veszélyben. Kiskunhalasi UKSC - Soltvadkert 26-22 (15-8), a halasi gólokon Baksa Nikolett 8, Veres Emília Napsugár 4, Lódri Fanni 4, Lekrinszki Dóra 4, Pintér Lilla 2, Fazekas Laura 2, Sendula Zoé 1, Fekete Nóra 1 osztozott. A vadkertiek legeredményesebb játékosa a hét gólig jutó Korsós Alexandra és Szentpéteri Flóra volt.

A szerző archív felvétele