Rangadót nyert az UKSC (galéria)
Sport

Rangadót nyert az UKSC (galéria)

Utolsó hazai bajnoki mérkőzését játszotta a Kiskunhalasi UKSC férficsapata az őszi idényben. Nem is akármilyen találkozó volt, az Euroscale Kecskemét a meccsig egy ponttal gyűjtött kevesebbet a halasiaknál. Rangadó volt ez a javából, mégha a különbség nem támasztja ezt alá. Nem adta olcsón a pontokat a vendégcsapat. 

Rangadót játszott a Kiskunhalasi UKSC a megyei férfi kézilabda-bajnokság hetedik fordulójában. Az Euroscale Kecskemét volt az ellenfél, amely a találkozó előtt csak egy ponttal gyűjtött kevesebbet, mint az UKSC és a tabella második helyén állt a listavezető halasiak mögött. A Bibó István Gimnázium Horváth István Sportcsarnokában megrendezett mérkőzést a vendége kezdték jobban. Mire feleszméltünk már a hetedik percben jártunk és 3-0-ra az ellenfél vezetett. Az első hazai gólt Rencsár Levente mellé jegyezhettük fel, de a 14. percben még mindig három gól volt a kecskeméti előny (2-5). Ezután jött a fordulat: Rencsár Levente, Józsa Ádám és Virág Tamás két perc alatt egyenlített. Jött egy kecskeméti időkérés, de ez nekünk jött jobban. Modok Benő edző azt mondta: fiúk, jobbak vagytok...

...és így is lett. Ifkovics Zorán remekelt a kapuban, elől pedig jelentősen feljavult a támadójáték. A 23. percben 9-6, majd egy perccel később Rencsár Levente gólja már a 10-6-os különbséget jelentette.  Újabb öt perc elteltével már Lengyel Péter találata azt jelentette, hogy hattal jobb az UKSC ellenfelénél. Pecznyik Patrik első találata jelentette a kecskeméti szépítést, de ez csak szépségtapasz volt. A vége előtt egy perccel a focikapusként is kiváló kézilabdázó, Lengyel Péter állította meg a 15-8-as félidei eredményt.

A szünet után sem sokal változott a játék képe. Az UKSC tartotta előnyét, a két kispadot leginkább a játékvezetői ítéletek foglalkoztatták. Kívülről úgy tűnt, mindkét fél kárára tévedtek a sporik. Ami viszont szembeötlő volt, hogy sok lehetőséget hibáztak a vendégek, a halasiak viszont pontosabban fejezték be a támadásaikat. A 39. percben megvolt a közte tíz (19-9), majd a tizenegy is Szabadi Attila góljával. Ekkor volt a legnagyobb különbség. Az utolsó tíz percben igyekezett a vendégcsapat csökkenteni a különbséget, ez hét gólig sikerült, Pecznyik Patrik és Haraszti Botond találatával. Kiskunhalasi UKSC - Euroscale Kecskemét 28-21 (15-8). A halasiak győzelemmel búcsúztak az ősi idényben a hazai pályától. A meccs legeredményesebb góllövője Rencsár Levente 9 illetve Haraszti Botond ugyancsak 9 találattal volt.