Rangadót nyert az UKSC a Soltvadkert ellen
Sport

Rangadót nyert az UKSC a Soltvadkert ellen

Kétgólos győzelmet aratott a Kiskunhalasi UKSC a nagy rivális Soltvadkert ellen a megyei férfi kézilabda-bajnokság hétvégi fordulójában. A fiúk a Dékáni-sportcsarnokban fogadták riválisukat a visszavágás reményében, ugyanis a vadkertiek tavaly novemberben négy góllal jobbak voltak a halasiaknál. A reváns sikerült.

Egy Kiskunhalas - Soltvadkert mérkőzés kézilabdában évtizedek óta rangadónak számít. Nincs ez másképpen az idei megyei bajnokságban sem. A két csapat ezúttal is a dobogós helyekért harcol. Az őszi meccsen a vadkertiek 31-27-re nyertek, a halasiak pedig múlt szombaton szerettek volna visszavágni ősi riválisuknak.

A Dékáni-sportcsarnokban a vendégek kezdtek jobban, egy perc alatt kétszer is bevették a hazai kaput. Az UKSC első találatát Tóth Botond jegyezte, az egyenlítés a negyedik percben sikerült. A halasiak először a hetedik percben vezettek Rencsár Levente góljával. A folytatás a vadkertieknek sikerült jobban, egyetlen egyszer a 22. percben 9-8-nál vezetett újra a Kiskunhalas. A félidőt 11-10-re  vendégek nyerték.

A második 30 percben jobban összpontosított az UKSC, volt olyan pillanat, amikor háromgólos előnyt mutatott az eredményjelző. Fél perccel a lefújás előtt egy gólra feljött a Soltvadkert, ám 8 másodperccel a vége előtt Hári Gergő beállította a végeredményt. Kiskunhalasi UKSC - Soltvadkert 24-22. 

Archív fotó