Ranglistavezető halasi úszók
Sport

Ranglistavezető halasi úszók

Juhász Adél, Juhász Janka, Vas Luca és Nagy András neve is ott szerepel a Magyar Úszó Szövetség legfrissebb ranglistáján, amelyeket az elmúlt év eredményei alapján állítottak össze. Adél, Janka és Luca is több versenyszámban a legjobb volt 2013-ban.

 
Úgy tűnik, hogy a versenyzők akarata, kitartása, a szülői segítség és nem utolsó sorban Novotny Attila edzői szakértelme is simán legyőzi a felkészülések mostoha körülményeit, a normális versenymedence hiányát. A Magyar Úszó Szövetség szerdán közzétett ranglistája tele van halasi nevekkel. Török Károly szövetségi kapitány a 2013-as eredmények alapján állította össze a korosztályonkénti, kategóriánkénti sorrendet.
 
Juhász Adél, Juhász Janka, Vas Luca több versenyszámban vezeti a ranglistát, de számtalan második és harmadik helyezés szerepel a nevük mellett. Adél két, Janka hat, Luca pedig egy számban áll a lista élén. A FINA-pontok alapján összeállított rangsorban Juhász Adél a második, míg testvére, Janka az első.  Nagy András több kategóriában ott van a legjobb három között.
 
Ez azért is rendkívül értékes, mert nagy múltú fővárosi és vidéki egyesületek versenyzőit utasították maguk mögé a halasiak. Olyan klubok úszóit előzték meg, ahol ideális körülmélnyek között, versenymedencében készülhetnek minden egyes megméretésre. Halason azonban a lelkesedés, a szakmai hozzáértés, az akarat, a szorgalom, a kitartás sokkal erősebb ennél. Nem csoda, hogy Adélra, Jankára és Lucára is számítanak idén a korosztályos válogatott keretekben.
Jáger Levente