Remek eredmények az atlétika diákolimpia országos döntőjéről
Sport

Remek eredmények az atlétika diákolimpia országos döntőjéről

Két halasi fiatal ért el figyelemreméltó eredményt az atlétika diákolimpia országos döntőjében. Szloboda Hédi és Danka Gábor is bekerült a legjobbak közé, Hédi egyéni csúcsot is döntött.

Nagyszerű eredményekről számolhatott be Szloboda Mhály, a Halas AC edzője. A klub versenyzői ezúttal iskoláik színeiben szerepeltek a diákolimpia országos döntőjében. A Diákolimpia II. korcsoportos háromtusa országos bajnokságán, Budapesten Szloboda Hédi (Szilády) kiválóan szerepelt.  A 140 főt felvonultató versenyen kislabdahajításban, távolugrásban és 60 méteres futásban is egyéni csúcsot teljesített, amivel a 6. helyet szerezte meg. Testnevelő tanára Igás Andor, edzője Szloboda Mihály. 

Kiváló sprint eredményt ért Danka Gábor, a Fazekas Mihály Általános Iskola tanulója. A 2022-23. tanévi Diákolimpia III. korcsoportos országos döntőjén a 10. helyen végzett 60 méteres futásban, testnevelője Kovács Donát.. Ez azért kimagasló eredmény, mert ezen a versenyen nem csak az atlétika művelői, hanem az összes sportág versenyzői részt vesznek. - Gábor mindössze 3 hónapja atlétizál a Halas AC színeiben. Ennek a tükrében további szép eredményeket várunk tőle akár távolugrásban vagy hosszabb távokon is- nyilatkozta Szloboda Mihály.