Remek gyorstollas eredmények a nemzetközi mezőnyben
Sport

Remek gyorstollas eredmények a nemzetközi mezőnyben

Utánpótlás versenyt szervezett a Nemzetközi Gyorstollas Szövetség, mégpedig igen speciális feltételekkel. A járványhelyzet miatt minden résztvevő feladatokat kapott, amelyekről felvételeket kellett készíteni. A KB Autoteam SE Szitakötők Gyorstollas Szakosztályának két versenyzője, Mészáros Dóra és ifjabb Antal Zoltán kimagaslóan jó szerepést tudhat maga mögött. 


Egyre több sportágban rendeznek versenyeket úgy, hogy azok maximálisan megfeleljenek az érvényben lévő járványügyi szabályokhoz. A Nemzetközi Gyorstollas Szövetség pedig több kontinensre kiterjesztve szervezte meg a saját megméretését. Mint Igás Andor, a KB Autoteam SE Szitakötők Gyorstollas Szakosztályának vezetője érdeklődésünkre elmondta, 8 héten keresztül kapták és küldték vissza a speciális feladatokat a játékosok, amelyeket szülői és edzői segítséggel gyakoroltak, videóztak. A halasi klubot ketten képviselték, az U12-es lányok mezőnyében Mészáros Dóra,  míg az U14-es korosztályban ifjabb Antal Zoltán szerepelt. Mindketten a Szilády Áron Református Gimnáziumban tanulnak.

- Dóri nagyszerű munkát végzett, amivel szlovén és indiai versenyzőlányok után a 3. helyen végzett. Zoli végig vezetett kategóriájában, azonban a döntő versenyszámban elért eredménye alapján - bár az U18-as kategóriában elsőséget jelentett volna - , lett ellenfele felülmúlta őt. A második helyet így kisebb csalódásként élte meg a stáb. Azonban a tanulságokat levonva segít elérni a kitűzött célokat, és később visszapillantva nagy sikernek számít majd az indiai, japán, szlovén, német, horvát versenyzők elleni fantasztikus menetelés- fogalmazott Igás Andor.