Remek győzelmet arattak a sziládys lányok (galéria)
Sport

Remek győzelmet arattak a sziládys lányok (galéria)

Jól kezdte az évet a Szilády RFC NB II-es női futsalcsapata. A lányok hazai pályán, szépszámú közönség biztatása mellett győzték le az élvonalbeli múlttal büszkélkedő ELTE-BEAC csapatát. Bár több alkalommal izgalmas pillanatok adódtak a halasi kapu előtt, a mieink példásan védekeztek és két helyzetet ki is használtak.

Talán nem is voltak még ennyien női futsalmérkőzésen, mint szombaton kora este, a Dékáni-sportcsarnokban. Eljött a legendás pedagógus, Csordás Tibor is, akit egykori tanítványa, Nemes Ilona Erzsébet hívott meg. A lányok pedig megszolgálták a drukkerek bizalmát és egy igen nehéz meccsen tartották itthon a három bajnoki pontot. Ez azért is volt jelentős, mert nehéz sorozat vár majd a Szilády RFC-re a következő hetekben, ennek pedig kellőképpen megadták az alaphangját Dávid Géza tanítványai. Csalóka volt az ellenfél eddigi mérlege, viszont az ELTE-BEAC élvonalbeli múltja miatt a halasiak tudták, nem lesz egyszerű a győzelem.

A Buknicz Kata  - Kuklis Dorina, Szekula Dávidné, Barta Viktória, Nemes Ilona Erzsébet alkotta kezdőcsapat nehéz perceket élt át az elején, mert a vendégek rendkívül veszélyesen kezdtek. Volt dolga védelemnek, és ahogy már megszokhattuk, Buknicz Kata megint stabil pontja volt a csapatnak. A 8. percben viszont egy remek helyzetfelismerés és ügyes mozdulat eredményeképpen a csereként pályára lépő Végh Emese szerezte meg a hazai vezetést. A folytatásban is voltak még lehetőségek, ám az eredmény nem változott. A viszont látszott, hogy a vendégek nem fogják annyiban hagyni.

A folytatásban is voltak sütős pillanatok a halasi kapu előtt. Főként a találkozó utolsó három percében nyomott nagyon az ellenfél, ekkor vészkapussal játszottak. Az RFC azonban ezt jól levédekezte és egy labdaszerzés után Végh Emesét immáron másodszor ölelhették meg a társai gólöröm közben. Remek győzelem, szép volt lányok! Szilády RFC - ELTE-BEAC 2-0. - Bár a játékunk ezúttal elmaradt a legutóbbi bajnokihoz képest, ám elszántságban és küzdelemben ezúttal is nagyszerűek voltak az RFC-s lányok. Ebben sokat segített a komoly szurkolói támogatás is, a Dékáni lelátóján közel nyolcvanan foglaltak helyet - magam, tízéves női focis pályafutásom során még nem tapasztaltam hasonló érdeklődést. Óriási köszönet mindenkinek, aki megtisztelt minket bizalmával- fogalmazott a lefújás után Dávid Géza edző. (Mozgóképes összefoglaló jövő kedden, a Halas Televízió híradójában.)