Remek meccsek voltak a Köszi Kupán (galéria)
Sport

Remek meccsek voltak a Köszi Kupán (galéria)

Rangos utánpótlás kézilabdatornának volt a házigazdája szombaton a Központi Református Általános Iskola a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség támogatásával, szakmai segítségével. A Köszi Kupán négy lány- és négy fiúcsapat mérkőzött egymással. A Horváth István Sportcsarnokban reggeltől kora esti pattogott a labda. A házigazda egy ezüst- és egy bronzérmet nyert, a kupában székelyudvarhelyi siker született. 

Székelyudvarhelyről, Kiskőrösről és Kiskunmajsáról érkeztek ellenfelek a Központi Református Általános Iskola, valamint a Felsővárosi Általános Iskola csapataihoz a Köszi Kupán. Az U15-ös korosztály számára kiírt megméretést a Központi-iskola koordinálta, a szakmai segítséget és támogatást a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség adta hozzá. Az egész napos kupán izgalmas mérkőzések voltak, gólokban sem volt hiány. A házigazda iskola diákjai pedig egészen kiváló hangulatot teremtettek a Horváth István Sportcsarnokban.

A lányoknál a Székelyudvarhely, a Kiskőrös, a Kiskunmajsa és a Központi mérkőzött egymással. Az udvarhelyiek kiemelkedtek a mezőnyből, de a kőrösiek is felvették velük a versenyt. Nem véletlen, hogy ez a két csapat döntetlent játszott egymással. Jobb gólkülönbséggel az erdélyiek szerezték meg az első helyet. A hazaiak sem lehetnek elégedetlenek. Az ezüstérmes Kiskőröstől egyetlen góllal kaptak ki, a Kiskunmajsát viszont magabiztosan verték. A Székelyudvarhelytől egy szoros meccsen két gólos vereséget szenvedtek, így a 3. helyen végzett a Központi.

A fiúknál a hazaiak mellett a Felsővárosi Általános Iskola, a Székelyudvarhely és a Kiskunmajsa mérte össze erejét. Modok Benő csapata nem vallott szégyent. A Felsőváros ellen egy 13-12-es győzelemmel kezdett a Központi, aztán a Kiskunmajsát is felülmúlták a központisok. Következhetett az udvarhelyiek elleni rangadó, amely a kupa sorsáról döntött. A szünetben 10-10 volt az állás, a második játékrész közepén már négy góllal vezettek az erdélyiek, ebből kettőt a végére is meg tudtak tartani. A Központi a második helyen végzett, a Felsőváros a negyedik helyet szerezte meg.

A Köszi Kupa gólkirálya Bíró Norbert Milán (Központi) és Pintér Lilla (Központi), a legtechnikásabb játékos Paniti Péter (Székelyudvarhely) és Nagy Alexandra (Kiskőrös) volt. A legjobb kapusnak Földi Bendegúzt (Központi), Löszter Alexandrát ( Központi) választották. Összefoglaló a kedd esti Sportmagazinban.