Remekeltek a Halas AC atlétái
Sport

Remekeltek a Halas AC atlétái

Hét érmet nyertek a Halas AC  atlétái Kecskeméten, egy regionális versenyen. Az U14-es korosztályban szereplő fiatalok biztató formában teljesítették a számokat, amely kiváló előjelnek számít az őszi, összetett bajnokság előtt. 

Az elmúlt hétvégén Kecskeméti Atlétikai Centrumban került sor Közép-Magyarország U14 és U16 korcsoportjának pályaatlétikai versenyére. A Halas AC U14-es korosztályban volt érdekelt,  ott hét versenyzővel képviselte Kiskunhalast. Szloboda Mihály körzetfelelőstől megtudtuk: hét érmet nyertek, valamint kiváló eredményeket értek a fiatalok.

 - Összehasonlítva a másik két régió eredményeivel elmondható, hogy ha lenne ennek a korosztálynak országos bajnoksága, fiatal atlétáink nagy eséllyel előkelő helyen végeznének ott is. A verseny színvonalára jellemző, hogy szinte az összes budapesti egyesület képviseltette magát, valamint olyan vidéki fellegvárak, mint Szekszárd, Dombóvár, Pécs, Bonyhád és a házigazda Kecskemét- tette hozzá.

A sikeres eredmények biztató előjelként foghatóak fel az őszi, összetett bajnokságra. A hét érmen a következőképpen osztoztak atlétáink: Danka Gábor első lett ötösugrásban, harmadik helyen végzett távolugrásban és 80 méteres futásban. Szloboda Zétény második lett gerelyhajításban és bronzérmet érdemelt 60 méteres gátfutásban. Schneider Kevin súlylökésben ért el harmadik helyezést,  Varga Kála pedig ezüstérmes lett a sípoló rakéta dobásban. A versenyzők a jelek szerint komolyan vették az egyesület szlogenjét, miszerint: Run, Jump & Throw! Have Fan! (Fuss, Ugorj és Dobj! Érezd jól magad!)