Remekeltek a Zsanai Lovas Sport Klub versenyzői az országos bajnokságon
Sport

Remekeltek a Zsanai Lovas Sport Klub versenyzői az országos bajnokságon

Balatonvilágoson, a Pulai Lovasparkban rendezték meg a napokban a Póni Klub Országos Bajnokságot. A rangos megméretésen ott voltak a Zsanai Lovas Sport Klub versenyzői is, akik kiválóan szerepeltek. A lovasiskolák versenyében a zsanaiak az igen előkelő második helyet szerezték meg és egyéniben is több érmet hozhattak haza.

A Póni Klub Országos Bajnokságon harminc egyesület 116 lóval több mint 180 lovassal versenyzett a hétvégén. A nevezők között volt a Zsanai Lovas Sport Klub is. Az országos bajnokságon futószáras versenyszámban, díjlovaglásban és díjugratásban versenyeztek a gyerekek . Díjugratásban három nap, díjlovaglásban kettő illetve három nap összesített eredménye alapján hirdettek bajnokokat. Mint megtudtuk: a zsanaiak 8 lóval és 11 lovassal vettek részt a rangos megméretésen.

- Kimagaslóan jól teljesítettünk. A három versenynapon három első helyet (Gillich Bori -Turmix díjlovaglás, Szombat Lili -Roy King díjlovaglás Miskei Léna -Royal díjugratás), egy második  (Szombat Lili-Roy King díjlovaglás) és két harmadik( Szombat Réka –Turmix, Bodor Kinga -Coccolino  díjlovaglás) helyezést szereztünk. A bajnoki címekért szoros küzdelem volt, a döntő napjáig kiélezett küzdelem folyt. A kitartás, a szorgalom, az akarat meghozta a várva várt eredményt –közölte Kiss Zoltán edző.

Két bajnoki címet is szerzett a zsanai egyesület, Miskei Léna Royal nyergében Haladó Díjugrató Bajnok volt, míg Vancsura Ilona és Turmix Előkezdő (6-9) Díjlovaglás Bajnoki címét szerezte meg. További eredmények: kezdő gyerek Díjlovagló Bajnokság Szombat Lili és Roy King 2. hely, előkezdő  Ifi Díjlovagló Bajnokság  Bodor Kinga és Coccolino 3. hely, futószár 1( 7-9)  Szombat Réka és Turmix 3.hely.   A lovasiskolák versenyében a Zsanai Lovas Sport Klub az igen előkelő második helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Bodor Kinga –Coccolino, Gillich Bori –Turmix, Horváth Dalma – Little Lord, Horváth Ferenc - Little Lord, Kárpáthy Fanni Száva – Sanne, Lengyel Janka –Cashew, Miskei Léna - Royal, Szombat Lili - Roy King, Szombat Réka -  Turmix, Szvetnik Hanna - Vihar, Vancsura Ilona - Turmix. A versenyzőket Kiss Zoltán és Husz Alexandra készítette fel.

Fotók: Kovács Petronella