RexTerra kupa: remekeltek a stúdiós táncosok (galéria)
Sport

RexTerra kupa: remekeltek a stúdiós táncosok (galéria)

Szombaton a KSZC Dékáni Sportcsarnokot versenytáncosok vették birtokukba a XV. RexTerra Kupán. Az ország szinte minden részéből érkeztek a különböző kategóriákban versengő párosok. A telt ház előtt folyó megméretésen a hazai csapat tagjai elsőségeket és dobogós helyezéseket étek el. A legkisebb táncosok bemutató produkciókkal lepték meg a közönséget. Címképen: Miha Zerjav /Spirit/ és Karcagi Laura, a felnőtt latin ranglista 1. helyezett párosa.

A Stúdió 2000 TáncSport Egyesület évi két nagy helyi rendezvényének egyike, a RexTerra Kupa, amelyre jellemzően az ország legjobb táncosai érkeznek. A KSZC Dékáni Sportcsarnokban november 13-án, 10 órától klubközi versenyeket, 15 órától az Ifjúsági és felnőtt Latin Ranglista, Senior Latin Ranglista és Junior Tíztánc Ranglistaversenyt láthatta a publikum.

Fülöp Róbert polgármester a megnyitó közben

A XV. RexTerra Kupát Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere nyitotta meg délután 4 órakor. A bevonuló, majd vonalban felsorakozó táncosok gyűrűjét óriási taps és ováció fogadta a megnyitón. A városvezető örömének adott hangot, hogy ilyen sok versenytáncos érkezett Kiskunhalasra. Kiemelte, hogy a járványügyi korlátozások miatti egy év kihagyás után jó látni közönség előtt párosainkat. A polgármester a versenyzőknek eredményes szereplést, sportszerű versengést kívánt.

Juhász Ágnes, a Stúdió 2000 TáncSport Egyesület művészeti vezetője

Juhász Ágnes, a Stúdió 2000 TáncSport Egyesület művészeti vezetője kérdésünkre elmondta, hogy rekord létszámú versenyzői gárda érkezett az ország sok tájáról. A Covid miatti kényszerű versenyszünet után a táncosok kiéheztek a színvonalas versenyekre, a XV. RexTerra kupa pedig egy színvonalas esemény – tette hozzá. A klubvezető kitért arra is, hogy a stúdiós párosok jó formában vannak és szép eredményeket értek el.

Máté Milán - Kovács Karina, a D felnőtt standard 1. helyezett párosa

A versenyen kívül, de a program részeként a legkisebb stúdiós táncosok is bemutatkoztak. Több programmal az est folyamán közönség elé léptek a táncok alapjait tanuló halasi táncos fiatalok. A közönség nagy szeretettel fogadta az apróságok bemutatóit. A versenyek késő estig tartottak.

Miha Zerjav /Spirit/ és Karcagi Laura felnőtt latin ranglista 1. helyezett párosa tánc közben

A Stúdió 2000 TSE eredményei az alábbiakban olvashatók!

  • Salétros Csongor - Véh Helga E junior I. ST 10. hely, E junior I latin 3. hely, E junior II ST 7., E junior II. Lat 5. hely.
  • Nagy Bence - Boros Csenge Lilla E junior I ST 5. hely, E junior II ST 5. hely, D junior I latin 5. hely, D junior II latin 5. hely.
  • Mihók Milán - Csordás Róza E junior I ST 4. hely, E junior II ST 4. hely, D junior I latin 5. hely, D junior II latin 4. hely.
  • Kun Marcell - Szakács Kitti D ifjúsági elődöntő, D felnőtt latin elődöntő.
  • Solti Dénes - Váradiné Vastag Györgyi senior Latin ranglista 5. hely, C felnőtt latin elődöntő.

A legkisebbek egyik bemutatója

  • Almási Bence - Almási Réka D junior II ST, lat, D ifjúsági ST, latin elődöntő.
  • Tóth Marcell - Lakatos Viktória D ifjúsági 3. hely, D ifjúsági latin 2. hely, D felnőtt ST 2. hely, D felnőtt latin 2. hely.
  • Máté Milán - Kovács Karina D ifjúsági ST 1. hely, D felnőtt standard 1. hely, C ifjúsági latin 6.  C felnőtt latin 5. hely.
  • Teremi Roland - Perényi Zsófia C junior I latin 5. hely, C junior II latin elődöntő.
  • Németh Gábor - Jócsik Bettina B felnőtt latin ED, felnőtt latin ranglista selejtező.

A versenybírák

  • Raul Szabolcs - Markó Virág /Medalion/ B felnőtt latin 2. hely, felnőtt latin ranglista 14. hely.
  • Szabó Ádám és Csofcsics Csenge felnőtt latin ranglista 4. hely
  • Zilahi Szabolcs és Gede Andrea / Claudius/ felnőtt latin ranglista 3. hely
  • Miha Zerjav /Spirit/ és Karcagi Laura felnőtt latin ranglista 1. hely.

A teljes eredménylisták a Szakszövetség oldalán ide kattintva olvashatók. A versenyről a Halast Televízió hétfő esti, 19.00 órakor kezdődő híradójában számol be.