Sok induló, halasi sikerek a szabadidős lovas versenyen (galéria)
Sport

Sok induló, halasi sikerek a szabadidős lovas versenyen (galéria)

Szabadidős lovasversenynek adott otthont szombaton a Hirling József Lovaspark. Az ország több pontjáról érkeztek fiatalok, hogy összemérjék tudásukat a halasi lovasbázis négyévszakos pályáján. A verseny során futószáras, ügyességi, vezetgetős és díjugrató számokban hirdettek eredményt. Jól szerepeltek a helyi lovasok.

A lovassportban egy fiatal szakág, a szabadidős lovaglás sportolóinak adott lehetőséget szeptember 25-én versenyzésre a Hirling József Lovaspark. A Kiskunhalas Horze SZLSE Szabadidős Verseny III. fordulójának, döntőjét láthatta a közönség. A rendező Kiskunhalasi Lovasbandérium SE ideális körülményeket teremtett a lovasoknak a versenyzésre és az időjárás kegyesnek bizonyult. A kora ősz minden eleme kedvezett a lovasoknak, a huszonpár fokos hőmérséklet, a napsütés, a szélcsend és persze a jó hangulat.

Benépesült a melegítőpálya már kora délelőtt

A nap során 144 start történt a reggel kilenckor kezdődött sporteseményen. A szakág sajátossága, hogy kedvet adjon a lovagláshoz, a viszonylag egyszerű és fokozatosan nehezedő kategóriákkal. Az alap, a legnagyobb biztonságot nyújtó futószáras szám. A vezetgetős körben a biztonságot még mindig külső segítség adja, az ügyesség kategóriában már önállóan lépnek pályára a lovasok, ám ugratniuk még nem kell. A díjugratás szám már közel jár a „nagyok” által képviselt lovagláshoz.

Váradi Luca (SZULTÁN), a Kiskunhalasi Lovasbandérium SE tagja az ügyességi kezdő kategóriát nyerte

Rózsahegyi Róbert, a verseny igazgatója szerint induló létszámban, régiós kitekintésben megbecsülendő a szombati szabadidős lovas esemény. „Fontos az utánpótlás, amit jól szolgálhat ez a szakág, de ez többről és másról szól. Egy igazi családi kikapcsolódás, lovas szakmai alapokkal. Itt minden a pozitív visszajelzésekről szól.

Rózsahegyi Róbert versenyigazgató

Megszerettetni a lóval való foglalkozást, elsajátítani a versenyszerű környezet tudnivalóit, a fokozatosságot, a biztonságot betartva, úgy hogy nincs nagy tét. Minden induló sikerre vágyik, amit itt megkapott. Én azt láttam, hogy valamennyi résztvevő, lovas, edző, kísérő és szülő dicsért és elismert. Ez pedig hatalmas motiváció mindenkinek, aki a lovas élettel ismerkedik” – zárta szavait a versenyigazgató.

Ilyen a "szabadidős" öröm egy sikeres pálya után

A halasi győztesek:

Futószáras kategória:

1. Fülöp Eliza, AISA, Kiskunhalasi Lovasbandérium SE

Ügyességi kezdő kategória:
1. Váradi Luca, SZULTÁN, Kiskunhalasi Lovasbandérium SE

Vezetgetős kategória:
1. Schettrer Eliza, SZULTÁN, Kiskunhalas

Időnként más tesz a ló, mint amit a lovas szeretne, de aztán helyre áll a rend

Díjugratás 80-90 cm (REV):
1. Piszmán Lajos, VADVIRÁG, Határőr Dózsa SE

Díjugratás 80-90 cm (REV nélkül):
1. Bédi Anna Luca, FERNANDO FERKÓ, Kiskunhalasi Lovasbandérium SE

A teljes eredménylista ide kattintva érhető el!