Sokan mozdultak a sportágválasztóra (galéria)
Sport

Sokan mozdultak a sportágválasztóra (galéria)

A szeptember első hétvégéjén, szombaton rendezték meg a „Mozdulj ránk Halas” elnevezésű komplex szabadidős és sportprogramot a Hirling József Lovasparkban. A nyitott rendezvényen több százan vettek részt. Gyakorlási lehetőséggel egybekötött tucatnyi sportági bemutatót kínáltak a közönségnek, egyéb kikapcsolódási lehetőségekkel a szervezők.

Szeptember 4-én, 11 órától pezsgett igazán az élet a Hirling József Lovaspark gyepes területén és környékén. Kora reggel gyermek labdarúgó kupával indult a nap, majd azzal párhuzamosan később egy klasszikus sportágválasztóvá nőtte ki magát a rendezvény. Az utánpótlás labdarúgó kupáról külön beszámoló készül olvasóink számára.

A Kiskunhalason megtalálható különböző sportágak egyesületei építették ki standjaikat, ahol egy felől bemutatták sportági tudásukat sport klubok tagjai, másfelől lehetőséget adtak kilátogató érdeklődőknek a szakág kipróbálásra. Sokan élte a lehetőséggel. A legkisebbeknek ugráló várrendszer is felépült, hogy kedvükre élvezhessék a kis gyerkőcök a napot.

A szervező Hirling József Lovaspark által meghirdetett sportágak, a zumba, a fitfight, a karate, a taekwon-do, az alakformáló fitnesz, a hard work crosstraining, a thai chi, a néptánc, a versenytánc, a gyorstollas, a gyermek kézilabda, a birkózás, az ökölvívás, íjászat és az atlétika voltak.

A sportágak mellett közlekedési élménypark, vezetés szimulátor és akadálypálya lehetőség is részei voltak a szerevezett programoknak. A lovaspark arénájának középtáján színpadot állítottak a szervezők, ahol többek között néptánc, zumba és fitnesz bemutatókkal szórakoztatták a közönséget.

A Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda kitelepült az eseményre és egészségállapot felmérést végzett a jelenlévők között. A Tűzoltóság és a Mentők is bemutatkoztak a nap során. A résztvevők nagy kedvvel és aktivitással vettek részt a programokban. Egyöntetű véleményként hangzott el a megjelentek között, hogy a gazdag halasi sportéletnek és sportági kínálatnak remek népszerűsítést adott a „Mozdul ránk Halas” című esemény - nyilatkozta a szervező csapat vezetője, Zsán-Klúcsó Ivett.