Somlai Gabi bácsira emlékezünk
Sport

Somlai Gabi bácsira emlékezünk

Még fel sem ocsudhatott a halasi sportélet, újabb haláleset miatt gyászolunk. Somlai Gábor, az úszók Gabi bácsija, az olimpikon, többszörös szenior világbajnok 77 éves korában elhunyt. Egy kiváló sportember, egy színes egyéniség és egy megnyerő személyiség hagyta itt ezt a világot.

Te, figyelj már ide! Hányszor és hányszor mondtad ezt nekem Gabi bácsi. Felhívtál és mindig volt egy jó híred. Meghívtál magadhoz, hogy beszélgessünk, hogy mesélj nekem a legutóbbi versenyedről. Megmutattad azt a rengeteg érmet, serleget és fényképet, amely egy egészen kiváló sportpályafutást tükrözött. Szenvedéllyel meséltél arról, hogy mire készülsz. Legutóbb például azt mondtad nekem, hogy most korosztályt váltottál és te leszel a legfiatalabb majd ebben a kategóriában. Mindig nyerni akartál, nem csak akartál, győztél is.

Hiányzik a sárga Skodád a felsővárosi templom mellől, nem parkolsz a strandnál. Nem hívsz fel, hogy megint rekordot úsztál. A papucsod és a fürdőköpenyed nagyon magányos most az uszodában. Te is ott vagy valahol a falak között, a kint medencében, a rajtköveknél...Úszol a végtelenben...

Hetvenhét éves korában elhunyt Somlai Gábor, a magyar szenior úszósport örökös bajnoka, 74-szeres országos bajnok, 9-szeres országos csúcstartó, aki 23 érmet gyűjtött a világversenyeken. Kiskunhalason az év férfi sportolójának választották és elnyerte a polgármester különdíját is. Halálával pótolhatatlan veszteség érte a sporttársadalmat.