Sport, sport, sport a Tekóban
Sport

Sport, sport, sport a Tekóban

Leküzdötték az Exatlon pálya nehézségeit, közben pedig záporoztak a gólok. Diáksportnapot tartottak a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum szervezésében. A résztvevők különleges programok keretében mérhették össze ügyességüket.

Izgalmas mérkőzések zajlottak a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium udvarán. A diákok ezúttal egy tematikus sportnap keretében mérhették össze tudásukat.

- Nemrég kezdődött meg az idei tanévünk, s mivel az előző hónapokban a diákok javarészt otthon ücsörögtek a digitális oktatás miatt, most szerettünk volna mindenképpen egy olyan programot megvalósítani, ami kellőképp átmozgatja őket. Ez A magyar diáksport napja, ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott iskolánk is – árulta el Téglás László igazgató.

A résztvevők szerint nagyon jó, hogy a tantermi oktatás helyett ezen a napon a mozgásé és a sporté a főszerep az iskolában.

- Focizni mindenki szeret, ha pedig az osztályok egymás ellen versenyezhetnek, az mindig izgalmas. Akik nem a pályán vannak, azok pedig buzdítanak minket, ami megint csak nagyon jó érzés – tudtuk meg Dömötör Andor diáktól.

Az egyik legnépszerűbb állomás a Tekó házi Exatlon pályája volt, ahol különféle ügyességi feladatok vártak a diákokra.

- Kollégáimmal sokat ötleteltünk azon, milyen részei legyenek a pályának. A diákok visszajelzései alapján színvonalasra sikerült. A tévében népszerű játékokat próbáltuk belevinni mi is az itteni feladatsorba. Sajnos nem könnyű motiválni a diákokat arra, hogy sportoljanak, de az ilyen rendhagyó napokkal talán sokakkal megkedveltethető a sportolás – nyilatkozta Szabó Dalma pedagógus.

Ifjabb Szegedi Gábor 1996-ban kezdte meg tekós tanulmányait. A pusztafogathajtó és díjugrató edző örömmel jött vissza egykori középiskolájába, hogy sportsikereiről beszélgessen a mostani fiatalokkal.

- Bízom abban, hogy a sikereim és a kisebb kudarcaim bemutatásával motiválhatom a mostani tekós fiatalokat. Azt szeretném megértetni velük, hogy mindig küzdeniük kell a céljaik megvalósításáért, ha pedig jön egy-két kudarc, folytatni kell a dolgot, és akkor idővel meglesz az eredménye munkájuknak.