Sportkalendárium: 2014. augusztus
Sport

Sportkalendárium: 2014. augusztus

Milyen is volt a sportéletünk 2014-ben? Kik voltak a kimagasló egyéniségei az egyesületeknek? Gólok, emlékezetes pillanatok, feledhetetlen események, örömök, bánatok, érmek, kupák, sikerek, kudarcok. A Halasmédia fellapozza a 2014-es sportkalendáriumot, ezúttal augusztus következik.

 
 
 
 
 
 
 
Újabb világbajnoki résztvevő és érem egy halasi sportolótól. Karsai Roberta a magyar strandkézilabda válogatott tagjaként Brazíliában szerepelt. A csapat egészen a döntőig menetelt, ahol éppen a sportágat magas szinten művelő házigazdákkal találkozott és nagy csatában alulmaradt. A válogatott és Roberta ezüstérme joggal került visszatekintőnk első helyére.
10581105 836255159719230 112154152 n
Döme Gábor után egy másik halasi horgász is világbajnokságon szerepelt. Temesváry Gyula immáron oszlopos tagja a senior válogatottnak, amely Rómában szerepelt. A nemzeti csapat szépen és eredményesen szerepelt, a szeszélyes folyóval is megküzdve végül a harmadik helyen zárt. Üröm az örömben, hogy a csapatot a bankett alatt kirabolták és milliós kárt okoztak a válogatott sportembereknek.
034temesváry2
Lassan három évtizedes múltra tekint vissza a Halasi Hajtás országszerte is neves triatlonverseny, amely ugyan vesztett keveset a népszerűségéből, azért megsüvegelijük azokat, akik teljesítik a távokat. Idén is augusztus húszhoz köthető a háromtusa, amely ideális időben zajlott, szerencsére ismét azt gondolta jó néhány halasi sportember, hogy rajthoz áll, úszik, bicajozik és fut is.
fülöpr
Ismét rangos lovasversenynek volt házigazdája Kiskunhalas. Augusztus első napjaiban Championatus és Országos Minősítő Díjugrató Verseny zajlott a Lovasiskolában. Soha ennyi rajtot és résztvevőt nem regisztráltak, mint ezen az alkalmon. Szinte minden használható helyet mobil boxok foglaltak el, és a szakemberek szerint is remek bajnokságot szerveztek a halasi lovasbarátok. Persze ezúttal sem kellett lemondanunk hazai sikerekről.
fűzérhalas
Nem várt, de teljesen megérdemelt elismerést kapott a halasi úszósport. Egy internetes szavazáson a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület lett július hónap utánpótlásműhelye. Novotny Attila vezetőedző és csapata egyre magasabbra teszi a lécet...
uszo6
Erőteljes fiatalításba kezdett a Kiskunhalasi FC és óriási meglepetésre az első fordulóban idegenben nyert a csapat. Kár, hogy ez volt a gárda egyetlen sikere az ősz folyamán. A Kiskunhalasi Szilády RFC tovább pallérozódott: az NB II-es bajnokság mellett a megyében is indítottak egy U17-es csapatot. A fiúk akár a bajnoki címre is esélyesek...
035rfc2
Jáger Levente visszatekintője