Sportkalendárium: 2014. július
Sport

Sportkalendárium: 2014. július

Milyen is volt a sportéletünk 2014-ben? Kik voltak a kimagasló egyéniségei az egyesületeknek? Gólok, emlékezetes pillanatok, feledhetetlen események, örömök, bánatok, érmek, kupák, sikerek, kudarcok. A Halasmédia fellapozza a 2014-es sportkalendáriumot, ezúttal július következik.

 
Az év legnagyobb sportsikerét egy úszólány szerezte. Juhász Adélről a szakemberek tudták, hogy az ország legtehetségesebb versenyzői között van, július közepétől már egész Európa láthatta, miért is gondolják ezt a hozzáértők. A korosztályos kontinensviadalon Novotny Attila tanítványa remek teljesítménnyel aranyérmet nyert 200 méteres pillangóúszásban. Ez nemcsak az egyesülete, hanem a város egyik legnagyobb sportsikere is. Nem tévedünk nagyot, ha már most jelképesen átnyújtjuk Adélnek az év sportolója címet. (A győztes úszás itt megtekinthető.)
uszo3
Ugyancsak egy világversenyen és ugyancsak úszásban diadalmaskodott dr. Kecskés István. A halasi kórház sebész főorvosa első alkalommal szerepelt az Orvosok és Egészségügyi Dolgozók Világbajnokságán, ahol több aranyérmet is nyert. A doktor első alkalommal csatlakozott a továbbra is sikeres dr. Jerémiás Attila, dr. Bácsalmási Antal és Kuti Sándor alkotta halasi csapathoz.
kecs
Döme Gábor magyar élhorgász ezúttal a magyar feeder válogatott tagjaként öregbítette Kiskunhalas hírnevét. A vállalkozóként is sikeres sporthorgász a világbajnokságon a nemzeti csapat legjobbja volt. Sajnos, a válogatottnak nem úgy jött össze a verseny, ahogy szerették volna, de továbbra is ott maradtak a világ élmezőnyében.
domevb
A katolikus iskolák világjátékán szerepelt a magyar teremfoci-válogatott, amelynek gerincét a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola diákjai adták. Életre szóló élményekkel gazdagodtak a srácok és Dózsa Zsolt edző. A KB Autoteam SE megyebajnoki címet nyert, majd Bács-Kiskunt képviselve Keszthelyen országos bajnoki címet szerzett. Közben idehaza ismét megrendezte a Halasi Tenisz Club a Merkbau Junior Open tehetségkutatóját.
junioropencVégérvényesen eldőlt, hogy a Kiskunhalas NKSE nem indul egyik osztályban sem. A játékosok a szélrózsa minden irányába távoztak, volt, aki külföldön dolgozik. A Szilády RFC Apa-Fia Kupával búcsúztatta a szezont és köszöntötte a nyarat. Ugyancsak köszöntő volt a Lovasbázison is.Tóth Tibort, Totyát köszöntötték egykori játékostársai, tanítványai azon a helyen, ahol évtizedekkel ezelőtt több ezer szurkoló előtt fociztak. A 80. születésnapját ünneplő Tibi bácsi meghatódott a kedves meglepetésen, amelyet fia, Leső szervezett. 
totyaba
Jáger Levente visszatekintője