Sportkalendárium: 2014. május
Sport

Sportkalendárium: 2014. május

Milyen is volt a sportéletünk 2014-ben? Kik voltak a kimagasló egyéniségei az egyesületeknek? Gólok, emlékezetes pillanatok, feledhetetlen események, örömök, bánatok, érmek, kupák, sikerek, kudarcok. A Halasmédia fellapozza a 2014-es sportkalendáriumot, ezúttal május következik.

 
Ha május, akkor nemzetközi lovasverseny Kiskunhalason. A több évtizedes hagyomány idén sem szakadt meg, ráadásul négy napon át több száz ló és lovas vendégeskedett a Fazekas Mihály utcában. A legnagyobb érdeklődés ismét a kitartásos magasugratást és a nagydíjat kísérte. Utóbbit Burucs Borbála vihette haza. Külön öröm, hogy több halasi lovas is szép eredményeket ért el. Köztük volt Tuska Péter is, akit ez a szép fotó örökített meg.
lovaszombtus
Örömteli volt az a kezdeményezés, amely a Vári Szabó István Szakközépiskola sportcsarnokába várta a sport, a mozgás és az egészséges életmód iránt érdeklődőket. Urbán Ágiék mindent megtettek a sikerért, aki ott volt, az szép lányokat láthatott és megismerkedhetett több sportág alapjaival is.
fitnap
A Halasi Tenisz Club OB III-as csapata kiválóan teljesített a bajnokságban, már ekkor látszott, hogy nem elérhetetlen számukra az aranyérem sem. Maráczi Gergő (képünkön) valamennyi lehetőséget kapó játékos odatette magát és a halasi szurkolótábor, klub is otthonos körülményeket teremtett minden ellenfél számára az Erzsébet királyné téren.
tenisz
A Kertvárosi Általános Iskola csapata, Katus Attilával kiegészülve feledhetetlen perceket szerzett nekünk a Nagy Vagy! vetélkedőn. A sportos, ügyességi feladatok komoly próbatételt jelentettek, de a résztvevőknek életreszóló élményt szerzett a szervező tv2.
nagyvagy
Ugyancsak feledhetetlen volt minden résztvevő számára az a kézilabdagála, amelyet az idén száz esztendős Központi Katolikus Általános Iskola szervezett. Minden korosztály pályára léphetett, a gálameccsen pedig együtt szerepeltek az intézmény egykori tanulói, akik között világbajnoki ezüstérmes, válogatott és nemzetközi kupagyőztes kézilabdázó is volt.
022kézigála
Csúnyán kikapott a Kiskunhalasi FC a Tompától hazai pályán. Ez nem a legjobb hír, és igazából csak azért került bele a visszatekintőbe, mert Bereczki Zsolt kollégám több remek képet is készített a mérkőzésről. 
kfctompü
A Halas-Fitness Egyesület kiválóan szerepelt a versenyeken, május utolsó napján pedig remek házigazdája volt egy rangos megméretésnek. Ráadásul több hazai versenyző is szép eredményeket ért el. Otthonában köszöntötte a Halasi Box Club a 80. születésnapját ünneplő legendás ökölvívót, Halász Pétert.
boxlegendc
Jáger Levente visszatekintője