Sportkalendárium: 2014. március
Sport

Sportkalendárium: 2014. március

Milyen is volt a sportéletünk 2014-ben? Kik voltak a kimagasló egyéniségei az egyesületeknek? Gólok, emlékezetes pillanatok, feledhetetlen események, örömök, bánatok, érmek, kupák, sikerek, kudarcok. A Halasmédia fellapozza a 2014-es sportkalendáriumot, ezúttal március következik.

 
Ami a fociban a Rákóczi Kupa, az kézilabdában a Bibó Kupa, leánykori nevén a Szilády Kupa. A város, sőt az ország legpatinásabb diákversenyét immáron 47. alkalommal rendezték március közepén. A rangos megméretésen nagyon jó meccseket láthattunk, a lányoknál és a fiúknál is székelyudvarhelyi sikerrel. A házigazda Bibó két fronton is bronzérmet nyert.
bibok
Kiskunhalas sportváros és ez újfent bebizonyosodott a Sportbálon. A Sóstó Csárdában megrendezett esten jutalmazták az előző évben remeklő versenyzőinket. Nem volt egyszerű dolga azoknak, akik a díjakról döntöttek. Ott voltak a férfi kézilabdázóink is, akik elnyerték az év csapata címet.
sportb
Ugyancsak a Sportbálhoz köthető Jerémiás Donát sikere is. A tehetséges atléta országos bajnoki címet nyert a fedett pályás serdülő országos bajnokságon, és ő volt az év fiú utánpótlás sportolója is. Büszke volt rá a nagypapa, dr. Jerémiás Attila, aki viszont az év férfisportolója elismerést vehette át.
sportbaljeróek
Amitől heteken át tartottunk, az megtörtént. Húsz eredményes és kevésbé eredményes év után befejezte működését a Kiskunhalas NKSE, amely egy évvel korábban még a Magyar Kupa döntőjéért és az NB I 5-6. helyéért játszott. Az elnökség jelentette be, hogy vége, nincs tovább, elfogyott minden. A hírhez akkor fekete-fehér fotó dukált.
knkse
Életmentő ajándékot kapott a városi sportpálya. A defibrillátort a Szilády RFC vásárolta meg és az egyesület úgy döntött, hogy a sportcentrumban lesz a legjobb helye. Rögtön ki is képezték az edzőket, szülőket az újraélesztésre. A tanítás fényét külön emelte, hogy az oktató felettébb csinos hölgy volt...
eletment
Jáger Levente visszatekintője