Sporttörténelmet írt a Bibó
Sport

Sporttörténelmet írt a Bibó

Sporttörténelmet írt a Bibó István Gimnázium azzal, hogy első alkalommal nevezett tornacsapatot a diákolimpiára és mindjárt meg is nyerte a megyei döntőt. A Fazekas Mihály Általános Iskola tornacsarnokában megrendezett versengésben a házigazda intézmény is több aranyérmet nyert.

 
torna1Régen volt már Kiskunhalason diákolimpiai megyedöntő a tornászok részére, most a Fazekas-iskola kiváló házigazdának, rendezőnek bizonyult. Szombat délelőtt bácsalmási, izsáki, kecskeméti versenyzők népesítették be a tornacsarnokot, természetesen halasi tornászok is ott voltak az ünnepélyes megnyitón.
torna2
Kuriózumnak számított, hogy a Bibó István Gimnázium közel két évtizedes történelme során most először indult tornászcsapata a diákolimpián. A Tóth István felkészítette gimnazisták nagyon szépen tornáztak és végig kiélezett csatát folytatta a kecskeméti Piarista-gimnáziummal. Végül a Mátó Gergő, Börcsök Ádám, Mészáros Gergő, Szabó Norbert, Tóth Tamás, Kovács Donát, Tóth Ákos összetételű csapat nyert, így bekerültek az országos elődöntőbe. Egyéniben Mészáros Gergő volt az első, Tóth Tamás és Mátó Gergő előtt.
 
Az I-II. korcsoportban a Fazekas-iskola (Vincze László, Györgyi Adrián, Baricz Máté, Urbán Dominik, Kopasz Bence, Németh Dominik) révén szintén halasi siker született, egyéniben Németh Dominik második volt. A III-IV. korcsoportban szintén a Fazekas (László Dénes, Süveges Csanád, Kocsis Márk, Kádár Leander, Szalai Ádám, Süveges Csaba) siker született, egyéniben Kádár Leander, Süveges Csanád, Süveges Csaba volt a sorrend.
torna3
Így három halasi csapat is ott lehet az országos elődöntőben, amelyet március végén Budapesten rendeznek. A tornaversenyen köszöntötték Lekrinszki Zoltán edzőt, aki a közelmúltban ünnepelte a születésnapját. Különdíjat vehetett át a legtöbbet fejlődő középiskolás tornász, Kovács Donát is.
leki
Kép-szöveg: Jáger Levente