Steve baseball bemutatója a Sziládyban (galéria)
Sport

Steve baseball bemutatója a Sziládyban (galéria)

A Szilády Áron Református Gimnázium Amerika Napjának népszerű programja volt Steve Szikszai baseball edzése és bemutatója. A diákok fogékonyak voltak a tengerentúl oly népszerű sportágra, amelynek felszereléseit a közelmúltban Hollandiából kapta az iskola. Steve közvetlensége, gyakorlati tapasztalata gyorsan közelebb hozta egymáshoz a fiatalokat és a baseballt. 

Steve Szikszai, a Szilády Áron Református Gimnázium angol lektora méltán népszerű a diákok körében. Közvetlensége okán ez nem véletlen. Ráadásul Steve nemcsak az angol nyelv rejtelmeibe avatja be a tanítványait, hanem baseball bemutatókat, edzéseket is tartott. Az intézmény Amerika Napján pedig még több diák ismerkedhetett meg ezzel a tradicionális tengeretúli sportággal. Mint megtudtuk: a lektor hosszú évek óta nézi, meg műveli is ezt a sportot. Erről egyébként bárki meggyőződhetett, aki csak egy pillanatra is benézett a kerítésen át a műfüves pályára. A fiatalok is fogékonyak voltak, néhányan egészen ügyesen ütöttek.

Steve Szikszai szülei az 56-os forradalom után vándoroltak ki az USA-ba. Steve már ott született, 5-6 éves korábban ismerkedett meg a baseball sportággal. Játszott az általános-, a középiskolai- és az egyetemi csapatban is. A New York Mets csapatáért dobog(ott) a szíve, míg édesapja a másik nagy New York-i egyesületnek, a Yankees-nek szurkolt. A bemutató pedig méltán aratott nagy sikert. Thank You, vagy inkább köszi, Steve!