Stúdió 2000 TSE: bajnokság, klubközi és nemzetközi versenysikerek
Sport

Stúdió 2000 TSE: bajnokság, klubközi és nemzetközi versenysikerek

Fantasztikus táncos hétvégén vannak túl a stúdiós versenytáncosok. A húsvéti ünnepekhez és a hagyományos táncgálához közeledve sem pihennek a párosok. Magyar bajnokságon és Bulgáriában is eredményesen álltak helyt a Stúdió 2000 TSE sportolói az elmúlt napokban – közölte szerkesztőségünkkel a klub művészeti vezetője, Juhász Ágnes. (címképen a bulgáriai győztes páros, Szabó Ádám és Horváth Petra)

Pár nap múlva két intenzív nap után megkezdődik a táncgála felkészülés utolsó szakasza, és közben több verseny is vár a csapatra –kezdet tájékoztatóját Juhász Ágnes. Megfeszített tempóban dolgoznak táncosaink, hogy önmaguknak, egyesületünknek és országos szinten is bizonyítani tudjanak.

Szabó Ádám és Horváth Petra között, Juhász Ágnes művészeti vezető

Budapesten, a Ludovika Arénában rendezte meg a Magyar TáncSport Szakszövetség minden korosztály számára a Magyar Bajnokságát, számos klubközi versennyel együtt. A klubközi versenyekről érmes helyezéseket hoztak el Tímár Dávid és Vankó Leila, Dósa Dante és Juhász Lola.

Dósa Dante és Juhász Lola a dobogó harmadik fokán

Négy szóló hölgy, Frei Laura, Nagy Nikol, Révész Kíra és Rácz Lívia D szóló latinban indultak, illetve párosaink Tóth Marcell és Patai Maja C, Balázs Vince és Pintér Bianka /Szoldance/ szintén C osztályban képviselték egyesületünket.

A Magyar Bajnokságok eredményei:

Egyesületünk történetében először a Gyermek I latin MB-n is volt induló párosunk, Váradi Bence és Bartucz Berta! Az egyik legfiatalabb versenyzőként nem jutottak tovább életük első nagy horderejű versenyén, de kiválóan helytálltak az erős mezőnyben.

Szászkay Miklós és Börcsök Sarlott a WDSF Youth nemzetközi versenyen latinból a 20. helyen, míg a Magyar Bajnokságon a 12. helyen végeztek, standard táncokból egyik versenyen sem sikerült a továbbjutás.

Kabdebó András és Stoye Vivien a Felnőtt Latin Magyar Bajnokság 13. helyezettjeként végzett, éppen lemaradva a remélt középdöntőről. Raul Szabolcs és Serfőző Dorottya /Quality/ első közös Magyar Bajnokságukon a 11. helyet szerezte meg, ezzel teljesítve az erre a versenyre kitűzött célt.  A munka folyik tovább, mindkét páros előrelépést tett a tavalyi MB eredményeikhez képest.

A senior kategróia eredményhirdetésén Solti Dénes és Váradiné Vastag Györgyi a bronzéremes helyen

Fantasztikus eredményeket értek el senior párosaink – mondta lelkesen a művészeti vezető. Senior I latin MB-n Kovács Máté /Oktogon/ és Zsila Andrea bajnokként állhatott a dobogóra. Senior II. latin MB-n Solti Dénes és Váradiné Vastag Györgyi remekelt, ők bejutottak a döntőbe és ott bronzérem került a nyakukba.  Senior III. latin MB-n szintén bajnokot avattunk, Krizmanics Ferenc és Máriné Patton Klára nyakába került az aranyérem. Senior párosainknak külön nagy gratuláció.

A múlt hétvége táncos történetéhez tartozik, hogy a hétvégén Bulgáriában egyesületünk kiváló párosa debütált, Szabó Ádám és Horváth Petra rövid felkészülés után, itt mutatkozott be először. A Montana Open keretein belül az International felnőtt latin versenyen egyértelmű pontozással megszerezték az első helyet. Természetesen dicséret illeti a bulgáriai szereplést is – zárta eredmény beszámolóját Juhász Ágnes.

Képek: Stúdió 2000 TSE