Stúdió 2000 TSE: Eredményes évet zártak, programokban gazdag 2024
Sport

Stúdió 2000 TSE: Eredményes évet zártak, programokban gazdag 2024

Mozgalmas, több szomorú és több nagyon boldog eseményt tudhat maga mögött a pro urbe díjas Stúdió 2000 TSE a 2023-as évben. Az elmúlt esztendőben minden csapat zökkenőmentesen kezdte meg éves működését, ám szomorú események is nehezítették a munkát. Az egyesület versenyzés terén rendkívül eredményesnek bizonyult és a versenyrendezések magas színvonalon sikerültek. A klub 2024-ben szinte minden hónapra szervez valamilyen rendezvényt, vagy szakmai eseményt – tudtuk meg Juhász Ágnes művészeti vezetőtől.

Nagy váltások esztendejeként került be a Stúdió 2000 TSE életébe 2023 – nyilatkozta Juhász Ágnes. Az év elején megtörtént a kiköltözés a már 32 éve táncpróba helyként nyilvántartott Vasutas Művelődési Házból, amely táncosaink jelentős részére nagy hatást gyakorolt, mert sokan második otthonukként kezelték a „Szakit”. Az új gyakorló helyszín - Kiskunhalas Város Önkormányzatának nyertes pályázatának köszönhetően - beköltözhető lett, majd június 20-án, hivatalosan is átadták a Kertész utcai Tánchagyományok házát, amit egyesületünk boldogan vett birtokba.

Gyöngyi Sándor elnök elvesztése mélyen megrázta a versenytáncos közösséget

A régi edzőhelytől való búcsút követően, szinte azonnal rázta meg váratlanul a hír klubtagságunkat az egyesület egyetlen folyamatosan tisztségben lévő elnökének, Gyöngyi Sándornak a halála. Távozása mélyen megrendítette közösségünket. Sándor emlékét örökre megőrizzük. Az életnek mennie kellett tovább és felkértünk egy tapasztalt, jó kapcsolatokkal rendelkező, elkötlezett szenior táncosunkat, Juhász Gábort az elnöki teendők ellátására, aki ezt vállalta.

Juhász Ágnes művészeti vezető értékelte az esztendőt

A Stúdiónak nem csupán Halason, hanem más településeken is vannak csoportjai. A halászteleki és kiskunhalasi lányformációs versenycsapatok, a páros hivatalos és hobby versenyzők, a duó és szóló lány versenyzők, mini óvodás, gyermek és junior versenytánc-utánpótlás csapatok, és természetesen a hobby táncosok, lady és szenior csoportok is megkezdték illetve folytatták a táncos évet. Pár fellépésen, és nagyon sok versenyen álltak helyt versenyzőink, csodálatos eredményekkel!

Juhász Gábor, a Stúdió 2000 TSE új elnöke

Kiemelt versenyen elért döntős helyezések:

1. hely 12
2. hely 8
3. hely 8
4. hely 15
5. hely 8
6. hely 4
7. hely 5

Klubközi versenyen elért döntős helyezések:

1. hely 29
2. hely 35
3. hely 49
4. hely 29
5. hely 29
6. hely 34

Miha Zerjav (Spirit) és Karcagi Laura a 2023. évi magyar bajnoki címük átvételénél (Stúdió 2000 TSE fotó)

Nemzetközi versenyen elért döntős helyezések:

1. hely 2
2. hely 3
3. hely 1
4. hely -
5. hely 1
6. hely 1
7. hely 1
8. hely 1

A szüreti menetben való szereplés mindig nagy közönségtetszést arat, így történt 2023-ban is

Magyarországon Szolnok, Csongrád, Csömör, Sombathely, Siklós, Budapest, Mór, Kunszentmárton, Budapest, Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Csömör, Kaposvár, Kozármisleny, Kiskunhalas, Budapest, Csongrád és Csömör volt sorrendben a verseny úti cél. Külföldön Spanyolországban, Hollandiában, Ausztriában, Szlovákiában, Németországban négyszer, Magyarországi nemzetközi versenyeken, Szerbiában, Angliában, Görögországban, Romániában jártak az év során a magas osztályos versenyzőink. Tánciskolás versenyeken Hódmezővásárhelyen, Örkény és Siófokon indultak a tánciskolás, szárnyaikat bontogató fiatal párosok.

Bevonulnak a táncosok a XVII. RexTerra Kupa megnyitójára

Az év legkiemelkedőbb versenye egyesületünk számára a Latin-amerikai táncok Magyar Bajnoksága volt felnőtt kategóriában, ahol magyar bajnokot avattunk, nagy örömünkre az egyesületünk színeiben versenyző Karcagi Laura és partnere Miha Zerjav /Spirit/ állhatott a dobogó tetejére! Meglepetés és nagy elismerés, hogy 2023-ban az év sportdíjazásakor Kiskunhalas Város képviselőtestülete az év csapatának Miha Zerjav és Karcagi Laura párost emelte ki és díjazta.

Hegedűs Dávid és László Kata, a Stúdió 2000 TSE párosa a XVII. RexTerra Kupán

Ebben az évben is megrendeztük a RexTerra Kupát, nagy sikerrel és óriási nevezői létszámmal, ami versenyünk elismertségét jelzi. Keretein belül három kiemelt versenyre is sor került, a klubközi versenyek mellett, illetve a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti iskola / Stúdió 2000 utánpótlás bázisa/ növendékei és az óvodás „Súdiósok” is bemutatkoztak egy-egy táncbemutató erejéig.

Stúdiós csoportkép az év végi ünnepek közötti edzőtáborból (Stúdió 2000 TSE fotó)

Egyesületünknek 2023 évben 36 páros hivatalos /Magyar Táncsport Szakszövetség hivatalos sportolója/ és négy fő szóló lány, illetve a lányformációs csapatok hozták a fent felsorolt eredményeket. Több páros vegyespárként működik, az ő számukra különösen nehéz a felkészülés az ingázás miatt. Említésre méltóak az utánpótlás csoportokban táncoló formációs, szóló, duó és páros táncosai is, akik több tánciskolás versenyen indultak, és értek el ígéretes eredményeket. 2023 évben is folyamatosan szerveztük a továbbképzéseket és nyári táborokat a fiatalok fejlesztése céljából, nyáron két korosztálynak, majd az őszi és téli összetartás mindenki számára nyitott volt.  Továbbképzéseinket számos meghívott tanárral, edzővel is színesítettük.

A 2024. évi tervek:

Január 27. - Intenzív nap
Március 28-29. - Tavaszi tábor
Április 20. - Táncgála
Június – Gyermek és junior edzőtábor
Június - Ifjúsági és felnőtt edzőtábor
Július - „Stúdiós nap”
Október - Őszi edzőtábor
November - RexTerra Kupa
December - Félévzáró táncbemutató

Olvasóink, nézőink a Halas Televízió csütörtökön (2024. január 25.) 19.00 órakor kezdődő Kultúrkép című magazinjában nyerhetnek bepillantást a Stúdió 2000 TSE mindennapjaiba, amint készülnek az ide esztendő kihívásaira a Tánhagyományok Házában történt január végi edzésen.

Hajrá Stúdió 2000 TSE!