Stúdiós évértékelés és tervek
Sport

Stúdiós évértékelés és tervek

2021 évben a járványhelyzet miatt több hónap kimaradt a versenyrendszerből, ennek ellenére sok munkával, utazással, táborozással, versennyel, gálázással telt a Stúdió 2000 TáncSport Egyesület táncosainak élete, sok-sok „táncos élménnyel” lett gazdagabb mindenki ebben az évben is. 2022-re kész tervekkel rendelkezünk – nyilatkozta éves összefoglalójában Juhász Ágnes (címképen), a Stúdió 2000 TSE művészeti vezetője.

2021 év januárjában összesen 60 fő váltotta ki a Magyar TáncSport Szakszövetség startkártyáját, azaz hivatalosan is táncsportoló lett, vagy folytatta a már korábbi táncsportolói tevékenységét. Többen a táncosok közül vegyes párosként működtek, ami plusz terhet ró a szülőkre, egyesületekre, edzőkre, melyért itt is köszönetet mondunk az egyesület vezetősége nevében - mondta Juhász Ágnes.

Az elmúlt év legjelentősebb halasi versenye a RexTerra Kupa volt

Az igazolt versenyzőkön kívül több gyermekcsoport tevékenykedik az utánpótlás részeként, mint szabadidős versenyzők, illetve formációs versenycsapatok és a senior szekció is aktívan dolgozik, vagyis a 60 fő igazolt versenyzőn kívül körülbelül 120 fő látogatja rendszeresen a próbahelyszíneket. Ebben az évben összesen 38 versenyen képviseltük a Stúdió 2000 színeit, ebből 24 alkalommal hazai versenyen vettek részt táncosaink. Külföldön Romániában kétszer, Cseh-országban kétszer, Egyesült Arab Emírségekben, Németországban kétszer, Portugáliában kétszer, Szerbiában, Ausztriában, Angliában, Szlovákiában jártunk.

Táncosok bevonulása a RexTerra kupán

A Magyar TáncSport Szakszövetség által kiírt Bajnoki Sorozatban, a magyar versenytánc egyesületek közül a Stúdió 2000 TSE 6. helyen végzett a 2020 évi eredményei alapján, melynek díját a 2021. októberben megrendezésre került Magyar Bajnokság alkalmával adták át ünnepélyes keretek között.

Magyarországon 18 kiemelt versenyen, számos klubközi és szabadidős versenyen szerepeltünk, fentebb az összesített eredmények

Kiskunhalas város nyertes pályázata által egyesületünk 2021 tavaszán beköltözhetett a Bundzsák Dezső Sportközpont területén elhelyezkedő Tánchagyományok házába, mely mellett a Vasutas Művelődési ház is otthont ad még az egyesületi munkának. Ezen kívül Halászteleken, Vácott, és Budapesten lehet csatlakozni a táncoktatáshoz a Stúdió 2000 keretein belül.

Az egyesület top párosa, Miha Zerjav (Spirit) és Karcagi Laura

Ez évben sem maradt el a tavaszi, nyári edzőtábor két turnusban, illetve az őszi és téli edzőtáborok is zavartalanul, nagy sikerrel zárultak. A versenyek és  táborok között 2021. június 12-én sikerült megrendezni a Táncgálát Kiskunhalason, december 16-án a félévzáró táncgálát, illetve  december 17-én Halászteleken a Mikulás gálát. Egy év kihagyás után ismét örülhetett városunk a RexTerra Kupának, mely ebben az évben a 15. születésnapját ünnepelte. A RexTerra keretében ifi-felnőtt ranglistaverseny, junior II. tíztánc ranglistaverseny, senior latin ranglistaverseny és számos klubközi versenyosztály került megrendezésre.

Az egyik stúdiós győztes páros a RexTerra Kupán Máté Milán és Kovács Karina

Tiszteletre méltó, és példaértékű az a munka, amit az egyesület felnőtt korosztályú, legmagasabb, /”sonder”/ osztályban, profiban és junior II. korosztályban a legmagasabb kategóriában versenyzők végeznek. Kiemelkedő eredményeket értek el ranglistaversenyeken, magyar bajnokságokon, nemzetközi versenyeken a következő párosok:

Miha Zerjav /Spirit/ - Karcagi Laura („S”felnőtt)
Szabó Ádám - Csofcsics Csenge (”S”felnőtt)
Zilahi Szabolcs - Gede Andrea /Claudius/ („S”felnőtt)
Kiss Zsombor - Albert Emma /Szigo/ („B” jun.II.)
Erdélyi Szilárd – Balogh Diána /Goldance/ (Profi)

Az utánpótlás

Egyesületünk több lábon áll, szoros az együttműködés a környékbeli településekkel, a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskolával, a kiskunhalasi Szent József Katolikus Iskolával, Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI-val. Tóth Szilárd és Juhász Ágnes által vezetett egyesületben több kitűnő szakember, edző, asszisztens is hozzájárul a táncosok fejlődéséhez, a gála táncos színvonalának emeléséhez. Név szerint köszönet illeti 2021 évi munkájáért Ács Nórát, Bendó Csillát, Csofcsics Csengét, Erdélyi Szilárdot, Hegedűs Dávidot, Horváth Kende Somát, Karcagi Laurát, Kiss Noelt, Popovics Richárdot, Sándor Juditot, Szabó Ádámot, Szőke Vivient, Varga Gergelyt – zárta tájékoztatóját a művészeti vezető.

Juhász Ágnes az egyesület 2022 évi programtervezetét is megosztotta szerkesztőségünkkel, amit az alábbiakban közlünk.

2022. április 2. 30+2 Jubileumi táncgála és Bál
2022. április 14-15. tavaszi tánctábor
2022. június 4-5. intenzív napok
2022. június 27 - július 2. junior tánctábor
2022. július 15 – 22. ifi-felnőtt tánctábor
2022. október 21- 22-23. őszi edzőtábor
2022. november 12 XVI. RexTerra Kupa ifi –felnőtt latin ranglista, junior II. tíztánc ranglista, senior latin ranglistaversenyek
2022.december 15. félévzáró táncgála
2022. december 29-30, téli edzőtábor
2022. december 31-január 1. I. Stúdió 2000 Szilveszteri Bál

A képek a 2021. évi XV. RexTerra Kupán készültek.

Fotók: Kovács Iván