Stúdiós hétvége szüreti menettől portugál sikerig
Sport

Stúdiós hétvége szüreti menettől portugál sikerig

Szeptember második hétvégéje igen mozgalmasan alakulta a Stúdió 2000 TSE számára. Hagyomány az egyesület részéről a szüreti menetben történő részvétel, amelynek az idén is eleget tettek. Mindeközben néhány páros idehaza és külföldön képviselte a halasi versenytánc klubot. Miha Zerjav /Spirit/ és Karcagi Laura pályafutásának egyik legnagyobb sikerét érte el Portugáliában a Latin Világkupán középdöntős 8. helyezésükkel.

Örömmel számolt be hétvégi eredményeikről Juhász Ágnes, a halasi táncklub művészeti vezetője. A nagy csapat egy része Kiskunhalason, a halasi szüreti fesztivál felvonulásán színesítette a menetet, és voltak, akik igencsak messzire utaztak, egészen Portugáliáig, és akadtak párosok, akik Kozármislenyben, az őszi évad első országos bajnokságán vettek részt –  közölte az egyesületi vezető.

A stúdiósok a szüreti menet főtéri állomásán hozták lázba pörgős táncukkal a közönséget szombaton

A szüreti menet kötelező. Imádják a táncosaink. Nagyon fárasztó, mert a több kilométeres utat lábon, táncolva és egységesen megtenni komoly feladat. Az egyesület apraja, nagyja benne volt a menetben, kivéve néhány versenyen résztvevő párost. Szeretjük bemutatni a tudásunkat ilyen körülmények között is, de megéri mert a nézelődők visszajelzései motiválják a csapatot. Ezúton köszönöm a szervező, Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. közösségének, hogy gondoskodtak a résztvevőkről és, hogy részesei lehettünk a nagy menetnek, amit itthon, meg külföldön élőben követhettek a Halas TV közvetítésének köszönhetően - mondta a művészeti vezető.

Csordás Róza, Mihók Milán, Boros Csenge, Nagy Bence (balról-jobbra)

Miközben mi idehaza mutattuk meg a halasi közönségnek magunkat, aközben az egyik vezető párosunk Portugáliában versenyzett. Miha Zerjav /Spirit/ és Karcagi Laura pályafutásuk egyik legnagyobb sikerét érték el Portugáliában. A Magyar TáncSport Szakszövetség őket delegálta a Latin Világkupára, ahol Miha és Laura bejutott a középdöntőbe, ott pedig a 8. helyet szerezték meg (címképen).

Raul Szabolcs és Markó Virág a 2. helyen Kozármislenyben

Kozármislenyben két fiatal páros remekelt az E Országos bajnokságon. Nagy Bence és Boros Csenge bejutott a döntőbe és elhozta a bronzérmet, Mihók Milán és Csordás Róza standard táncokban a 11. helyen, latin táncokból éppen lemaradva a döntőről a 7. helyen végeztek. Ezzel az OB- val az összes feltétel megszületett ahhoz, hogy mindkét páros az egyel magasabb, „D” osztályba kerüljön. Raul Szabolcs és Markó Virág /Medalion/, szintén Kozármislenyben „B” klubközi versenyen felnőtt latinban az ezüstérmet szerezték meg. Az egyesületünk nevében, szívből gratulálok minden párosnak – fejezte be tudósítását Juhász Ágnes.

Versenyképek: Stúdió 2000 TSE