Stúdiósok szüreti meneten és versenyen is helytálltak
Sport

Stúdiósok szüreti meneten és versenyen is helytálltak

Szezonnyitás a Stúdió 2000 Tánc Sport Egyesületnél. Szeptember első hétvégéjével elindult a táncosok versenyszezonja. Szlovákia, és egy hazai verseny várta a nyáron sem pihenő versenyzőket – számolt be Juhász Ágnes, a Stúdió 2000 TSE művészeti vezetője szerkesztőségünknek. Az egyesület versenyen éppen nem szereplő tagjai közben, a szombati szüreti felvonuláson emelték tovább az idei menet magas színvonalát.

Először egy korábbi verseny eredménnyel kezdem – nyilatkozta hírportálunknak Juhász Ágnes. Raul Szabolcs és Markó Virág /Medalion/ a múlt hétvégét Pozsonyban töltötték, ahol egy International Open latin verseny 15. helyét szerezték meg. Ez egy nagyon szép eredmény, ami remélem, tovább motiválja nemzetközi szintű párosunkat!

Tóth Szilárd vezette a Stúdió 2000 TSE szüreti menetes csapatát

A városunkban a szüreti fesztivál számunkra mindig fontos, mert bemutatkozhatunk a halasi embereknek, akik mindig nagy ösztönzést nyújtó tetszésnyilvánításukkal sokat jelentenek nekünk. A 43. Szüreti Fesztiválon Tóth Szilárd táncpedagógus vezetésével, több mint 10 párossal vettünk részt - és mint megtudtam nagyon élvezték. Azonban több párosnak ki kellett hagynia az idei felvonulást, mert Csömörön szeptember 10-én rendezték meg az E Országos Bajnokságot, több klubközi versennyel kiegészítve. Remek eredményekkel zárt a Stúdió 2000 színeit képviselő hét páros.

Raul Szabolcs és Markó Virág Pozsonyban

Sebestyén Olivér és Juhász Lola E gyermek standardben elődöntőig, míg latin táncokban a döntőig meneteltek, és ott a hatodik helyet szerezte meg. Hegyi Olivér és Nagy Nikol E junior I standardben elődöntőig, míg latin táncokban a középdöntőig táncolták magukat. Véh Helga és Salétros Csongor E junior I. standard táncokban éppen a döntőről lemaradva a hetedik, míg latinból döntőbe jutva a hatodik helyet érték el.

Juhász Lola, Véh Helga és Nagy Nikol eredményhirdetésre várva

Salétros Nándor és Rácz Lívia E junior II. standard és latin táncokban indult, mindkét osztályban elődöntőig jutott. Nagy Bence és Boros Csenge az E junior II standard Országos Bajnokság ezüstérmeseként, D junior II. latin klubközi versenyen bronzérmesként végzett ezen a napon. Almási Bence és Almási Réka D ifjúsági klubközi versenyen standardből második, latinból a harmadik helyet szerezte meg.

Nagy Bence és Boros Lilla Csenge a harmadik helyen

A klubközi versenyek fénypontja a felnőtt „B” kategória versenye volt, ahol Kabdebó András és Stoye Vivien (címképen) első közös versenyükön sikerrel debütált, a dobogó második helyére állhattak. A versenytáncos világ életében az őszi szezon különösen jelentős, hiszen az E OB-val elkezdődött minden osztály országos bajnokságsorozata, mely tarkítva lesz számtalan ranglista versennyel, köztük a Kiskunhalason megrendezésre kerülő november 12-i, XVI. RexTerra kupával. A versenyfelkészülés mellett folyik az új beiratkozó táncosok felvétele, egészen október elejéig, a folyamatosan újuló Tánchagyományok házában.

Salétros Csongor és Véh Helga a döntő hatodik helyezettje