Szabadidős lovasverseny halasi sikerekkel (galéria)
Sport

Szabadidős lovasverseny halasi sikerekkel (galéria)

Szabadidős lovasverseny helyszíne a volt szombaton a Hirling József Lovaspark. A fiatal szakág egyre népszerűbb és egyre többen mérik meg magukat versenyeken is. Elsősorban Bács-Kiskun megyéből érkeztek szabadidős lovas egyesületek a kiskunhalasi lovasbázisra. A hazai lovasok nem panaszkodhatnak, mert szép sikereket értek el. A lovaspark szervezői már készülnek július végi championátus első fordulójára.

Nyolc versenyszámot rendeztek a Hirling József Lovaspark filces pályáján június 25-én és 103 startoló lovas mérte össze tudását a szabadidős lovasversenyen. A lovaglás alapjait még csak most elsajátító fiatalok megméretése ez. A versenyrendszer egyszerű és viszonylag könnyen teljesíthető feladatokat tartalmaz, ezért is olyan népszerű a lovas élettel ismerkedők körében.

Lakner Mária, a bácsalmási csapat vezetője

Bács-Kiskun Megyében több településen is foglalkoznak szabadős lovagoltatással. A most szombati szabadidős versenyen jellemzően a megyénkből érkeztek lovasok. A versenyt a Magyar Lovassport Szövetség Szabadidőlovas Szakág szabályzata alapján rendezték. A zsűri toronyban Kunné Fekete Alexandra elnökként, Karádi Ármin részfeladat bíróként kontrollálta a lovasokat.

Lovas az ügyességi pályán

A halasi lovasok elsősorban a díjugrató számokban jeleskedtek.  Az alábbi halasi lovas eredmények születtek. Vezetgetős versenyszám:

1. Rózsahegyi Nóra STELLA, Kiskunhalasi Lovasbandérium SE

Díjugratás 60-70 cm, ideális időre:

3. Takács Eszter, FERNANDO FERKÓ, Kiskunhalasi Lovasbandérium SE

Díjugratás 80-90 cm, egyszeri összevetéssel

1. Balogh Luca, OPÁL, Kiskunhalasi Lovasbandérium SE
2. Iván Virág Bianka, GRANDICELLO, Kiskunhalasi Lovasbandérium SE

A teljes eredménylisták ide kattintva olvashatók!

Kunné Fekete Alexandra és Karádi Ármin a zsűri toronyban

Rózsahegyi Róbert versenyigazgató örömmel mondta, hogy egyre népszerűbb a fiatal szakág és a szombaton versenyzők létszáma jónak mondható. A megyéből a halasiak mellett Bajáról, Bácsalmásról, Kalocsáról, Zsanáról érkeztek lovasok, de jöttek Csongrád-Csanád és Tolna megyékből is (Szatymaz, Pörböly) indulók. „Több ügyességi és díjugrató számot is rendeztünk eltérő nehézségi fokozatban és egy úgynevezett vezetgetős körre is sor került” – nyilatkozta a versenyigazgató.

Családok kedvelt ágazata a szabadidős lovaglás

Rózsahegyi azt is elmondta, hogy a rendező csapat nagyon készül a július 22-24 közötti championátus első fordulójára. Sok lovasra számítanak a magyar díjugrató mezőny második vonalából, amelyen jó pozíciókat szerezhetnek majd a mindent eldöntő második fordulóra.  Ezt a versenyt azonban egy országos minősítő előzi meg július 8 és 10 között. Kiváló alkalom lesz szervezői főpróbának. Mindkét lovasversenyre ingyenes lesz a belépés a lovaspark területére – közölte a versenyigazgató.

Rózsahegyi Róbert versenyigazgató operatív munka közben

Kép-szöveg: Kovács Iván