Szeptember 16-án lesz a Testvérvárosok Kupája
Sport

Szeptember 16-án lesz a Testvérvárosok Kupája

Huszonkettedik állomásához érkezett a régió legrangosabb ökölvívó eseménye, a Testvérvárosok Kupája. A Halasi Box Club a Kertvárosi Általános Iskola sportcsarnokába várja a sportág barátait szeptember 16-án - tudtuk meg Mester Sándr elnöktől.

Idén is megrendezi a Halasi Box Club a Testvérvárosok Kupáját. A sorozat a kétezres évek elején indult és a mostani megméretés a huszonkettedik lesz a sorban. Szeptember 16-án, 13 órától ismét kesztyűcsattogástól, szurkolói biztatástól lesz hangos a Kertvárosi Általános Iskola Sportcsarnoka. A kupa története során legendák egész sora látogatott el Kiskunhalasra, elég, ha csak Kovács István, Erdei Zsolt, vagy épen a tavalyi esztendőben itt vendégeskedő Gedó György nevét említjük.

- Szerencsére idén is nagy az érdeklődés az esemény iránt, közel száz fiatal sportolót várunk az eseményre. A fiúk és a lányok is minden korosztályban szerepelhetnek idén és készülünk különdíjjakkal is. Korcsoportonként elismerjük a legjobbakat, illetve a nap legjobb meccsének különdíját a legjobb mérkőzés mindkét résztvevője magáénak mondhatja. A legjobb 60 kilogramm alatti versenyző, a korábbi sokszoros válogatott versenyző, Kincses Györgyről elnevezett különdíjat veheti át,  a Csenki Ferenc emlékplakettet pedig ketten kapják meg idén, amelyet a kiskunhalasi ökölvívásért, illetve a sportágban mutatott példás magatartásért ítélünk oda Ezt az elismerést korábban Gál László és Erdei Zsolt is megkapta. Érdekesség, hogy az emlékplaketteket egy korábbi ökölvívó, Kozma Anita készíti –nyilatkoztaMester Sándor, a Halasi Box Club elnöke