Szilády bronz a szezonzárón
Sport

Szilády bronz a szezonzárón

Szép halasi siker született az idény utolsó, Buborékban megrendezett utánpótlás labdarúgó-tornáján. Az első alkalommal kiírt Szilády - Mini-Cel Kupán a házigazdák a harmadik helyet szerezték meg, az aranyérem a kiváló focit bemutató pécsiekhez került.

 
Az elmúlt hetekben egymást érték a színvonalas utánpótlás labdarúgó-tornák a Buborékban. Támogatóknak, a Szilády RFC-nek és a Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesületnek köszönhetően valamennyi korosztály műfűre léphetett. Több százan fordultak meg ezeken a labdarúgóeseményeken, remek mérkőzéseket és kiváló tehetségeket ismerhettek meg a szakemberek.
 
celkupabe1Az idényzárón, az első alkalommal kiírt Szilády - Mini-Cel Kupán hat csapat szerepelt. Ismét megtelt a Buborék és ezúttal is színvonalas focit mutattak be az U8-as korosztály tagjai. A házigazda RFC-nek egészen az utolsó mérkőzésig esélye volt a kupagyőzelemre.
 
celkupabe2Szépen meneteltek a fiatalok, a döntőben az NB I-es gyökerekkel rendelkező Pécs várt Kern Martinékra. Már a 18. másodpercben a pécsiek szereztek vezetést, aztán a következő három percben még kétszer betaláltak a baranyaiak.
 
A Szilády azonban nem adta fel. Előbb Kern Martin hatalmas góljával megvolt az első találata a hazaiaknak, majd  ifj. Szeitz Gábor szabadrúgásból bombázott a hosszú felsőbe. Hajtottak a halasiak, volt is helyzet, ám az utolsó egy percben a rutunosabbnak tűnő pécsiek bebiztosították a győzelmüket. A Szilády RFC így a harmadik helyen végzett, a döntetlen már aranyérmet ért volna.
 
celkupabe3Az érmeket és a kupát Szeitz Gábor, a névadó szponzor képviseletében adta át a gyerekeknek. A torna válogatottjába ifj. Szeitz Gábor került, a legjobb halasi játékosnak Kern Martint választották.
Kép-szöveg. Jáger Levente