Szilády Kupa: 31 gól és hangos szurkolás a nyitónapon (galériák)
Sport

Szilády Kupa: 31 gól és hangos szurkolás a nyitónapon (galériák)

Alighanem a Szilády Kupa legszebb gólját láthatták a drukkerek pénteken délután, a Dékáni-sportcsarnokban a II. Rákóczi - Kecskeméti Katona József Gimnázium mérkőzésen, amikor a kecskeméti játékos kapásból lőtte ki a felső sarkot. De ezen felül is volt bőven látnivaló a tizenötödik kupa nyitónapján. Nyolc csapat mérkőzik egymással, kezdetként  8 meccsen 31 gólt láthatott a közönség. Ami a halasiakat illeti: a Dékáni-technikum pont nélkül, a Bibó-gimnázium hat ponttal, a Tekó 1 ponttal, míg a házigazda 4 ponttal indított. 

Már a nyitónapon remek volt a hangulat a XV. Szilády Kupa Középiskolás Teremlabdarúgó Tornán, amelyre idén 8 csapat nevezett. A Dékáni-sportcsarnokban megrendezett ünnepélyes megnyitón minden adott volt a kiváló kezdéshez, teljesen megtelt lelátók várták a focistákat. A megjelenteket Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő, Bocskorás Bertalan elnök-lelkész és Szabó Ferenc, a Szilády Áron Református Gimnázium igazgatója köszöntötte. Sokan emlékeznek majd Szakáll Maja kiváló fitnesz gyakorlatára is, amely kellőképpen megalapozta a hangulatot.. Az első napon nyolc mérkőzést játszottak.

Mi is adhatná meg jobban egy kupa alaphangulatát, mint egy Szilády - Tekó rangadó. A két középiskola egymásnak feszült, ám úgy tűnt, hogy óvatosak a felek. A szilády gól viszont felrázta az ellenfelet is, így megszületett az egyenlítés. Nem is változott az eredmény, a csapatok megosztoztak a pontokon. A hazaiak jobban folytatták, mint a Tekó, ugyanis Zákány Sándor tanítványa 3-0-ra verték a Dékáni-technikumot. A Szilády négy ponttal várhatja a folytatást. A Dékáni pedig a Kecskeméti Katona József Gimnáziumtól is kikapott, így az utolsó meccsen szépíthet a renoméján. Viszont abban biztosak lehetünk, hogy a Katonáról hallunk még szombaton is. 

A Tekó éppen a Katonával folytatta. Ebben az esetben joggal gondolhatták sokan, hogy nehéz a dolga a Katonának, de nem volt az. Egy remek mérkőzésen nyertek a kecskemétiek úgy, hogy tekós vezetésről fordítottak. Dózsa Zsolt csapata ekkor még egyenlített, de szépségdíjas gólokkal ismét a katonásoknál volt az előny. A kecskemétiek két meccsen kilenc gólt rúgtak és hármat kaptak, így ők is bejelentkeztek a dobogóért. A Tekó szombaton a Dékáni ellen szerezheti meg első győzelmét. 

A kupavédő Bibó-gimnázium kiválóan kezdett, az első meccsükön három gólt rámoltak be a kiskőrösi Wattaynak, így nagyon jól elkapták a rajtot. A kecskeméti Piarista-gimnázium ellen viszont nem ment ilyen jól a játék. A kecskemétiek több alkalommal is vezetést szerezhettek volna,, ám a bibós szív ismét diadalmaskodott. Molnár Csaba csapata hat ponttal, optimistán várhatja a második napot. Az első nap eredményei: Szilády - Tekó 1-1, Bibó - Wattay 3-0, Dékáni - Katona-gimnázium 1-5, Piarista -gimnázium - Tomori-gimnázium 3-3, Szilády - Dékáni 3-0, Bibó-gimnázium - Piarista-gimnázium 1-0, Tekó - Katona-gimnázium 2-4, Wattay-technikum - Tomori-gimnázium 3-1. Szombaton órakor kezdődnek a mérkőzések.