Szurkoljunk a halasi gyorstollasozóknak a világbajnokságon!
Sport

Szurkoljunk a halasi gyorstollasozóknak a világbajnokságon!

Négy kiskunhalasi színekben versenyző gyorstollasozó szerepel az idei világbajnokságon, amelynek Zágráb a házigazdája. Mint megtudtuk,  valamennyien motiváltan várják a kezdést, amely június 30-án lesz.

A Zágráb Arénában rendezik az idei gyorstollas világbajnokságot. A magyar csapat idén is nagy  játékerőt képvisel, a válogatottban négyen szerepelnek a KB Autoteam SE Szitakötők Gyorstollas Szakosztályából- tudtuk meg Igás Andortól. Antal Zoltán az U15-ös korosztályban már a csoportjában lengyel, litván, cseh és indiai ellenfelekkel mérkőzik. Nehéz ágra került, de ha ebben az első két helyen végez,  akkor megnő az érmes helyezés esélye. Rácz-Fodor Vivien az U14-es korosztályban 2017-ben világbajnoki címet ünnepelhetett Varsóban. Idén az U19-es női korosztályban  küzdhet meg a dobogóért, és akár az aranyéremért. Az U19 női páros kategóriában is a dobogó lehet a cél, mert egy kiváló debreceni fiatal tehetséggel, Takács Nikolettel alkotják a magyar duót.

Modok Benőné Marika a női 50+ mezőnyben horvát és német ellenfelekkel kezdi az egyéni versenyét. Női 50+ párosban a legutóbbi világbajnokságon Budapesten aranyérmet nyert, azonban idén az egyéni  mellett az 50+-os  vegyespáros kategóriában indul. Az a Károlyi Tibor a játékospartnere, aki az előző év végén öt különböző sportágában, legutóbb éppen a gyorstollasban tudott korosztályos magyar bajnok lenni. Tibor egyéniben a 60+-os férfi kategóriában a világranglista vezetővel is egy csoportba került, ami nem egyszerűsíti meg az áhított világbajnoki éremhez vezető útját. A kiskunhalasi játékosok felkészülten és motiváltan várják a világbajnokság kezdetét- tette hozzá Igás Andor