Tabajdi 80: boldog születésnapot Józsi bácsi! (galéria)
Sport

Tabajdi 80: boldog születésnapot Józsi bácsi! (galéria)

Barátai, sporttársai, tisztelői körében ünnepelte a 80. születésnapját Kiskunhalas legendás maratonistája, Tabajdi József. Évek óta hagyomány, hogy a kerek évfordulókon sportosan köszöntik a kiváló hosszútávfutót, akit mindenki csak Tabajdi Jóskaként emleget. Vasárnap a Sóstónál több százan fejezték ki tiszteletüket és szeretetüket, az 5 kilométeres kört teljesítő Józsi bácsit vastaps és énekszó köszöntötte a befutónál.

Tabajdi 80. Ez volt annak a rendhagyó születésnapi eseménynek az elnevezése, amelynek helyszíne a Sóstó volt vasárnap. Városunk legendás futója, Tabajdi József a hagyományoknak megfelelően sportosan ünenepelte életének újabb állomását. A 80. születésnapján több százan jöttek el azért, hogy fussanak, együtt legyenek és köszöntsék az ünnepeltet. Az első futók már reggel 7 órakor elkezdték róni a köröket, de a nap folyamán egyre többen csatlakoztak. A közös futásra aztán több mint százan érkeztek meg a Sóstóhoz. Rengeteg fénykép készült és albumokban megannyi korábbi pillanatot megörökítő felvétel idézte fel egy legendás sportember pályafutását. 

Három óra után néhány perccel az ünnepelt indította el az 5 kilométeres futást és a hagyományoknak megfelelően természetesen ő is odaállt a rajthoz. Kaszap Imre, a Kiskunhalasi Atlétikai Club elnöke társaságában teljesítette is a távot. Közben Tabajdi József Nándor összetrombitálta az összes résztvevőt, bácsit sorfal, taps fogadta és a jelenlévők elénekelték neki a Boldog születésnapot című dalt. Elsőként unokái fogadták, majd felesége, Eszter akasztotta a nyakába az eseményre készült érmet. A város nevében Kuris István László alpolgármester köszöntötte. Szülővárosától, Szabadszállástól pedig egy pólót kapott ajándékba. Józsi bácsi, isten éltessen még nagyon sokáig!