Tabajdi Józsi bácsi kitüntetése a szülővárosától
Sport

Tabajdi Józsi bácsi kitüntetése a szülővárosától

Kedves ünnepségre volt hivatalos a Tabajdi-család szeptember 4-én Szabadszállásra. Tabajdi Józsi bácsi szülővárosa nem feledkezett el a kiváló atlétáról, hosszútávfutóról. A 80. születésnapját ünneplő legenda átvehette Szabadszállás Város Sportjáért kitüntető címe. Darabos József polgármester igértetett tett arra, hogy eljön Kiskunhalasra szeptember 19-én, a szülinapi futásra.

Tabajdi József. Fogalom a hosszútávfutók között, egy olyan legenda, akinek a teljesítményét nehéz néhány mondatban megfogalmazni. Több millió kilométer van a lábaiban, de lelkesedése, akaratereje jóval fiatalabb kortársainak is dicsőségére válna. Nemcsak Kiskunhalas szereti és tiszteli Józsi bácsit. Szülővárosa, Szabadszállás képviselő-testülete is jól tudja, hogy legendás atlétáról van szó. Éppen ezért döntött úgy, hogy Tabajdi Józsefnek adományozza a Szabadszállás Város Sportjáért kitüntető címet önzetlen közösségi, a sport területén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként. A díjat a város napi ünnepség keretében vehette át Józsi bácsi szeptember 4-én.

Készülnek a halasi sportbarátok is, hogy méltóképpen köszöntsék Tabajdi Józsefet a 80. születésnapján. Csakúgy, mint a hetvenötödiken, ezúttal is egész napos futást szerveznek a Sóstón. A szeptember 19-én, reggel 7 órakor rajtoló eseményen jelezte részvételét Darabos József Szabadszállás polgármestere is.