Tekós győzelemmel indult az 50. Rákóczi Kupa
Sport

Tekós győzelemmel indult az 50. Rákóczi Kupa

Fél évszázados múltra tekint vissza a Rákóczi Kupa. A tizenkét csapat részvételével, három napon át zajló teremlabdarúgó bajnokság megnyitóján színültig megteltek érdeklődőkkel a lelátók. Az első mérkőzést a házigazda, Tekó csapata nyerte, 3:1-re.

Ötvenedik alkalommal záporoznak a gólok ezen a hétvégén, a Rákóczi Kupa keretében. A fél évszázados teremlabdarúgó torna három napon keresztül várja a sportág szerelmeseit.

- Meghatározó iskolánk életében ez a torna. Mivel ez az ötvenedik, a szokásosnál is nagyobb energiát fordítottunk a megszervezésére. Iskolavezetőként remek érzés itt ülni a lelátón, hiszen amikor a csapatunk a pályán van, átszellemülök én is teljesen, az iskolai szerepköröm ilyenkor a pályán kívül marad, ugyanúgy drukkolok a tekós fiúknak, mint bárki más – árulta el Téglás László igazgató.

Az ünnepélyes megnyitón dr. Bábel Balázs köszöntötte a 12 résztvevő csapatot és a közönség tagjait.

- Az én ifjúkoromban azt mondták, azért rossz a magyar foci, mert kevés a pénz. Kis pénz, kis foci, mondták. De Ti ne pénzért focizzatok, hogy a játékélményért. Ezt sose feledjétek el – kérte a kalocsa-kecskeméti érsek.

A Tekós csapat kapitánya szerint remek időszakon vannak túl, így jó esélyekkel indulnak a győzelemért.

- Több tornát is megnyertünk az elmúlt hónapokban, szóval úgy gondolom, kellően rákészültünk a Rákóczi Kupára. Egyénileg mindenki nagyon jó játékos, így ha valakinek gyengébb napja van, a többiek jobban odateszik magukat. Igazi csapat vagyunk – mondta Rácz Tamás.

Az idei torna első mérkőzését a tekós fiúk nyerték meg 3-1-re, a kecskeméti csapattal szemben. A házigazdák közül Gszelmann Tamás, Patyi Donát és Rácz Tamás talált be a hálóba.

A kupa egészen vasárnap délelőttig tart majd, a Dékáni Sportcsarnokban.