Teniszbál: az új elnökség vidám bemutatkozása (galéria)
Sport

Teniszbál: az új elnökség vidám bemutatkozása (galéria)

Dr. Maróti Csabát választották meg a közelmúltban a Halasi Tenisz Club elnökének. Az idén 35. születésnapját ünneplő sportközösség irányítását öt tagú vezetőség végzi, ebbe az elnökön kívül Veninger Edit, dr. Kárpáti Zsolt, Virág István és Taskovics Zsolt került. A csapat első nyilvános megjelenése a hagyományos Teniszbálon volt, amelyet három év után rendeztek meg újra. Átadták a bajnokság díjat is. A klubtagok, a családtagok és a barátok egy feledhetetlen estet töltöttek együtt. 

Új vezetőséget választott a közelmúltban a Halasi Tenisz Club. A hosszú éveken át eredményesen munkálkodó Franczia Imre elnök és csapata nem vállalta a további megbízatást, így irányító testületet kellett választani. Az öt tagú elnökségbe Veninger Edit, dr. Kárpáti Zsolt, Virág István, Taskovics Zsolt és dr. Maróti Csaba került. Végül is a vezetőség úgy döntött, hogy dr. Maróti Csabát választja meg elnöknek. Közben elkezdődött a klubház felújítása is és három év után ismét meg tudták rendezni a Teniszbált. A Csipke Hotel konferenciaterme megtelt szombaton este klubtagokkal, családtagokkal, barátokkal. 

Dr. Maróti Csaba köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta az elnökség megválasztásának részleteit. Örömmel konstatálta, hogy ennyien eljöttek a hagyományos rendezvényükre, ahol lehet egy kicsit lazítani. Beszámolt arról, hogy a klub felújítása folyamatban van, a következő évben már ezt használhatják az egyesületi tagok. Évek óta a bál fontos része a díjátadás. Ebben az évben a korábbiaknál kevesebben ragadtak ütőt és vettek részt a bajnokságon. Virág István elmondta, hogy akik ott voltak, azok viszont óriási csatákat vívtak.

A hatodik alkalommal kiírt páros ligában a Szabó Sándor Kis Sándor kettős volt az első, megelőzve a Zsán-Klúcsó Ferenc Birgés Bende, valamint a harmadik helyen záró Juhász János Becsi János és a Daskó Teréz Bauecker Sándor duót. Az egyéni ligabajnokságot már tizennyolcadik alkalommal szervezték meg. A B-ligában dr. Aladics Sándor Kuhn Róbert volt a sorrend. Az A-ligában Sörös Gábor győzött, Birgés Bende volt a második, Kazacsay László pedig a harmadik.

A díjátadást követően egy kis műsorral készültek és csináltak kedvet a tánchoz a Stúdió 2000 TSE fiatal versenyzői. A finom falatok és a bátorító italok elfogyasztás után a Napos(abb) Oldal és Dj. Andor muzsikájára rophatták a résztvevők, egészen hajnalig. (Dr. Maróti Csaba elnöke a Halas Televíziónak nyilatkozott a terveiről is, a bálon készült összeállítást kedd esti híradónkban láthatják).