(►)Testvérvárosok Kupája és profi gála: jeles a Halasi Box Clubnak (galéria)
Sport

(►)Testvérvárosok Kupája és profi gála: jeles a Halasi Box Clubnak (galéria)

Tripla jubileumot ünnepel idén a Halasi Box Club és ezt méltóképpen kívánta megünnepelni. A XXI. Testvérvárosok Kupája és az első alkalommal megrendezett profi gála ismét Kiskunhalasra irányította az ökölvívótársadalom figyelmét. A HBC jelezte: él, létezik és még mindig az ország egyik legnagyobb tradíciójával rendelkező versenyét szervezte. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Gedó György, az 1972-es müncheni olimpia bajnoka, Erdei Zsolt profi világbajnok és számtalan országos bajnok ökölvívó is.

A Halasi Box Club házigazdaként ismét jelesre vizsgázott. Az összes nehézség ellenére immáron huszonegyedik alkalommal sikerült megrendezni a Testvérvárosok Kupáját és első alkalommal a profi gálát a Horváth István Sportcsarnokban. Két napon át Kiskunhalasra figyelt az ökölvívótársadalom, a ringben pedig 36 mérkőzés zajlott. Tizenkilenc egyesület részvétele jelezte, hogy ez a kupa még mindig a legjobbak között van az országban. Évről évre megtiszteli jelenlétével a rendezvényt a sportág nagyjai közül valaki. Köszönthettük már Kiskunhalason Kovács István olimpiai bajnokot, a hétvégén ismét egy legenda látogatott el a versenyre. Gedó György, az 1972-es müncheni olimpia bajnoka a ring mellől figyelte az összecsapásokat, jegyzetelt és a gondolatait megosztotta stábunkkal is.

Erdei Zsolt profi világbajnok mindig szívesen mond igen a Halasi Box Club hívó szavára. Ezúttal edzőként vett részt a kupán. Ami a házigazdákat illeti: a klub megalakulásának 75., újjáalakulásának 25. évfordulóján és Csenki Ferenc legendás edző 100. születésnapja kapcsán példát szeretett volna mutatni mindenkinek. Ez sikerült is. A két sportoló, akik ringbe léptek, minden elismerést megérdemelnek. Csaplár Péternek (képünkön) saját súlycsoportjának nem volt ellenfele, de hat kilogrammal feljebb igen. Peti bunyózni akart és vállalta a megméretést. Két mérkőzésből az egyiket egyhangú pontozással nyerte, a másikban alulmaradt. Ezüstérmes lett. Komma Boldizsár nagyot küzdött, jól bokszolt, de ellenfele 2:1 arányú pontozással nyerni tudott. Mindkét fiú formája biztató a magyar bajnokság előtt. 

A kupa mellett első alkalommal rendeztek profi ökölvívó gálát városunkban. Hat mérkőzést láthatott a publikum, tizenketten léptek ringbe. - Vegyes érzelmekkel ment el a közönség: a rendezés, a hangulat remek volt, láttak pár nagyszerű pillanatot, egy kiváló mérkőzést, de volt, aki rövidnek kevésnek érezte az ellenállást, amit páran tanúsítottak- fogalmazott Mester Sándor, a házigazda klub elnöke. A hagyományoknak megfelelően különdíjakat is átadtak a kupa végén. A Csenki Ferenc Emlékdíjat idén Erdei Zsolt és Mester Sándor vehette át. Mozgóképes összefoglaló a hétvégéről a 19 órakor kezdődő híradóban.

Videó: Vercz András