Többszörös világbajnok a Kyra Dance Team
Sport

Többszörös világbajnok a Kyra Dance Team

Egy évvel ezelőtt számolt be hírportálunk arról, hogy világbajnokságon szerepelt a Kyra Dance Team. A csapat azóta is gőzerővel dolgozik, készül a megméretésekre, sőt már kiskunhalasi csoport működik. A közelmúltban Crikvenicaban szerepelt a Kyra Dance Team a WAMT által szervezett világbajnokságon, ahol több aranyérmet is szereztek.

Crikvenica volt a házigazdája a WAMT által szervezett világbajnokságnak, ahol ott voltak a Kyra Dance Team versenyzői is. Ők képviselték Magyarországot is, közben a többi csapattag itthon szorított a sikerekért. - Ez nagyon sokat számított nekik. A hangulat káprázatos volt, rengeteg ország és rengeteg táncos vett részt a világbajnokságon.  A legmeghatóbb pillanat az volt, amikor hallhattuk a himnuszt, ami nekünk, magyaroknak szólt. Káprázatos eredményeink lettek- tájékoztatta hírportálunkat Nincsevics Kyra felkészítő.

A Twirling Team csoportosban Sziráczki Patrícia Zsóka, Varga Emília, Csizmár Adrienn Júlia, Pótz Dorina, Fazekas Flóra, Osztrogonácz Cvetkovic Lana elnyerte a világbajnoki címet. Bot és pom-pom mixben alig maradtak le a dobogó legfelső fokáról, így 2. helyezést értek el. Varga Emília kadet korosztályban háromszoros világbajnok lett, 2 bot, twirling kategória mellett az összesített világbajnoki címet is elnyerte.

A pom-pom egyéni koreográfiájában élete legtöbb ellenfelével kellett megküzdenie, de 24 táncosból sikerült egy gyönyörű 4. helyet szereznie. Csont Aisah gyermek korosztályban volt háromszoros világbajnok, pom-pom, bot mellett az összesített világbajnoki címet is megszerezte. Pótz Dorina junior korosztályban második volt, Artistic Twirling egyéni produkcióban élete első twirling versenyén. Osztrogonácz-Cvetkovic Lana junior korosztályban 3. helyezést ért el,  twirling egyéni produkciójában rengeteg nehéz forgatás, dobás volt. Sziráczki Patrícia Zsóka szenior korosztályban 2 bot egyéni koreográfiájával 8. helyezést szerzett, gyönyörű latin táncával.

Felkészítő tanáraik Nincsevics Kyra és Kiri Dominik köszönik az összes táncosnak a szurkolást. Remélik, jövőre még nagyobb csapattal, akár a tavaly ősszel alakult halasi csapattal kiegészülve vehetnek részt ezen az eseményen. Hálásak a szülők támogatásáért is, nélkülük nem lennének ott, ahol most tartanak.