Toborzót tartott a Kiskunhalasi UKSC (galéria)
Sport

Toborzót tartott a Kiskunhalasi UKSC (galéria)

Szinte minden délután nagyüzem van a Horváth István Sportcsarnokban. A Kiskunhalasi UKSC korosztályos csapatai készülnek a bajnoki rajtokra, közben az egyesület igyekszik biztosítani a jövőbeni utánpótlást. Toborzót tartottak, amelynek keretén belül az érdeklődők megismerkedhettek a sportág alapjaival. 

Kiskunhalason mindig is élénk kézilabdaélet folyt. Nem is olyan régen, még stabil NB I-es csapata volt a városnak, amely több száz nézőt vonzott hétről hétre. A férfiak sem sokkal maradtak le a hölgyek mögött, több olyan időszak is volt, amikor  NB-s csapat volt Kiskunhalason. Az elmúlt években a Kiskunhalasi UKSC karolta fel a sportágat. Mára már U10-es korosztálytól egészen felnőtt szintig tíznél is több csapat játszik a különböző bajnokságokban. Az egyesület sportolói már megkezdték a felkészülést az őszi szezonra, ezzel párhuzamosan szeretnék, ha minél többen csatlakoznának a klubot. Toborzót szerveztek, ahol bárki megismerkedhetett a sportág alapjaival. 

A klub utánpótlásedzői  várták a tehetséges fiatalokat. Labdavezetés, lövés és néhány ügyességi feladat várt a gyermekekre. Volt olyan, aki az iskolában szivacskézilabdázik, de ettől többet akar. Olyan is volt, aki szerette volna kipróbálni, mit is tud a sportágban. Nagy Gábor, az UKSC technikai vezetője elmondta, hogy minden korosztály készül már, a toborzónak pedig valószínűleg lesz folytatása is. További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.