Tompán tompán
Sport

Tompán tompán

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi fordulójában a Kiskunhalasi FC Tompán lépett gyepre. Érdekesség, hogy a halasi tréner, Tápai Tibor, hat esztendőn át irányította a mostani vendéglátó gárdát.

A hazai csapat egyetlen tompai játékos nélkül (!), elsősorban szerb származású labdarúgókkal kezdte a találkozót. Nem véletlen, hogy Fütyü Illés vezetőedző ugyan magyarul, a pályán lévő hazaiak inkább szerbül kommunikáltak egymással. Az első harminc percben szervezetten, jól zárt a halasi védelem, sőt Farkas Tamás egy kontrából a jobb kapufát találta telibe. KFC találat helyett azonban, két egyéni hibából, a pályaválasztók szereztek két gólt még az első játékrészben.

A második félidő elején kiegyenlítettebbé vált a játék, de aztán újfent kétszer púpozták ki Gerner  Dániel hálóját a vendéglátók. Az utolsó negyed órában megint feljavult a Halas, sőt két-három alkalommal még esély is akadt a szépítéshez. A három pont azonban biztosan maradt otthon. Tompa SE - Kiskunhalasi FC 4-0 (2-0)

Az ifjúságiak azonban magabiztosan nyertek. Tompa SE - Kiskunhalasi FC 2-6 (0-3) Vágó Olivér 2, Kerekes Márk 2, Bisztrovics Róbert, Torma Barnabás góljaival. A Kiskunhalasi FC november 9-én, 13.30-kor hazai pályán fogadja a Kecskeméti LC-t. Hasonlóan nagyon nehéz mérkőzés vár a srácokra.

Kép-szöveg: Tóth István