Tornászbajnokaink a városházán
Sport

Tornászbajnokaink a városházán

Egész Kiskunhalas büszke arra a teljesítményre, amelyet a halasi tornászok nyújtottak iskoláik színeiben az országos diákolimpia döntőjében. Öt csapat indult, három aranyéremmel térhetett haza, volt még egy ezüstérem és egy hetedik helyezés is. A bajnokokat és a jól szereplő sportolókat Fülöp Róbert polgármester, valamint Farkas Dániel alpolgármester fogadta kedden délután a városháza dísztermében.

 
Közel húsz tornász kapott meghívást kedden délután Fülöp Róbert polgármestertől és Farkas Dániel alpolgármestertől. A Fazekas Mihály Általános Iskola, a Bibó István Gimnázium és a Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium tanulói másfél héttel ezelőtt kiválóan szerepeltek a diákolimpia országos döntőjében.
A Fazekas két-, a Bibó-gimnázium egy aranyérmet nyert, míg a Rákóczi egy ezüstéremmel térhetett haza. A tornászokat személyesen is köszöntötte a városvezetés, Fülöp Róbert polgármester azt mondta, hogy egész Kiskunhalas büszke a sikerre. Farkas Dániel alpolgármester hozzátette: a tornászsikerek tovább öregbítették a város és a helyi sport hírnevét.
Tóth Péter vezetőedző, aki a Fazekas és a Tekó diákjait készítette fel azt mondta, hogy az általános iskolák között már nyolc éve bajnokok, míg a középiskolások versenyében csupán a válogatottakkal felálló budapestiek előzték meg őket. Tóth István, a gimnazisták felkészítője azt emelte ki, hogy sporttörténelmet írtak ezzel az aranyéremmel, ugyanis korábban a Bibónak nem volt ilyen sikeres tornacsapata. Még több fotó itt.
Jáger Levente
{facebookpopup}