Történelmet írt a Tekó lány labdarúgásban
Sport

Történelmet írt a Tekó lány labdarúgásban

Egy évvel ezelőtt a 11. helyen végzett a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum lány labdarúgócsapata a diákolimpia országos döntőjében. Idén, történelmet írva a 8. helyet szerezték meg Dávid Géza tanítványai úgy, hogy tisztességgel helytálltak a jóval erősebb ellenfelekkel szemben is.

Nagyot menetelt a lány labdarúgó diákolimpia országos döntőjében a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum csapata. A Zalaegerszegen megrendezett fináléban a csoportmeccsek során legyőzték a Tatabányát, majd a Balatonfüred elleni döntetlennel folytatták a sorozatot. A csoportfavorit Székesfehérvár elleni 3-3-as, igen értékes döntetlennel,. majd a Nagykanizsa elleni bombagól azt jelentette, hogy a Tekó bekerült az ország legjobb nyolc csapata közé.

A vasárnapi mérkőzések során sem vallottak szégyent a lányok, Dunakeszi elleni vesztes meccs után az NB I-es játékosokkal kiálló Miskolc Diósgyőr legyőzte a halasiakat. A 7-8. helyért játszott találkozón a rutinosabb Székesfehérvár ellen nem sikerült a győzelem, de a 8. hely példás eredménynek számít. Dávid Géza csapatában Antóni Réka, Barát Annamária Barát Marianna, Baka Lilla, Böthe Viktória, Buknicz Kata, Herczeg Kinga, Kádár Mirjam Léna, Nagy Ivett, Stibrik Adél kapott helyet.