Trombitás újévi sakk
Sport

Trombitás újévi sakk

A sakkbarátok ezúttal sem hagyták cserben Szécsényi Mihályt és feleségét, Marikát és több mint húszan eljöttek az évtizedek óta hagyományos újévi villámversenyre. Kisebb ováció fogadta a tavalyi bajnokot Márta Dominiket, aki a vándorserleggel a kezében lépett be a Szaki nagytermébe.

 
Ismét koraiak voltak a sakkozók. Mint ahogy azt már megszokhattuk a szellemi sport mestereitől, ezúttal sem hagyták volna ki semmi pénzért a hagyományos halasi újévi villámversenyt. Szécsényi Mihályt és feleségét, Marikát minden nevező régi kedves ismerősként üdvözölte és talán csak a legfiatalabbakkal nem volt még közös sztorijuk. 
sakkbe1
Jöttek a megye minden részéből, Ábel Lajos nemzetközi mester vezetésével külön kis csapat jött Kecskemétről, de képviseltette magát Szentes és Jászfényszaru is. Seres László versenybíró pont 23 nevet jegyzett fel a sorsolához, így egy valaki mindig erőnyerő volt.
sakkbe3
Ajándékból, serlegből ezúttal sem volt hiány, néhányan már a rajt előtt leültek és egy villámpartival melegítettek a versenyre. Ahogy azt megszokhattuk, a kezdés ezúttal is trombitaszóra indult: Balogh Judit és Szuromi Vajk szólaltatta meg a szilveszter hangszerét. 
sakktromb
Asztalhoz ült a tavalyi bajnok, Márta Dominik is, a szakemberek szerint igen erős mezőny küzd egymással ezekben a percekben is a Szaki nagytermében. A feltörekvő fiatalok, valamint a rutinos, magas ÉLŐ-ponttal rendelkező játékosok csapnak össze. Azt mondják, a sportbarátság mindenek előtt, de amikor a világos ütközik a sötét figurákkal, akkor nincs pardon...
sakkbe2
Kép-szöveg: Jáger Levente