Ünnepélyes pályaavató
Sport

Ünnepélyes pályaavató

Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Losonczy László, az MLSZ megyei igazgatója, valamint Faddi János, a Kiskunhalasi FC elnöke vágta át ünnepélyesen a szalagot a megújult városi sportpályán. A négy évtizedes létesítményre ráfért már a felújítás, a tervek szerint a korszerűsítés folytatódhat majd.

 
Új nyílászárók, kazán, kicserélt gyeptáglák és modern öntözőrendszer az A játéktéren. Közel 10 millió forintból modernizálták a városi sportpályát, amelyet szombaton délelőtt adtak át ünnepélyes keretek között.
viragavato1
 
Bányai Gábor országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, hogy a vállalkozói társasági adóhozzájárulások révén jelentősen javultak a labdarúgás feltételei. A politikus reményét fejezte ki, hogy a felújítási program folytatódhat majd Kiskunhalason. Losonczy László, a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatója szerint jelentősen javultak a feltételek, reményét fejezte ki, hogy sok jó labdarúgót nevelnek majd a halasi egyesületek.
viragbegol
 
A szalagátvágásban Faddi János, a Kiskunhalasi FC elnöke segédkezett. A pályát egyébként a Virág István emlékére rendezett utánpótlástornával focival is felavatják, délután fél négykor pedig Détári Lajos, az utolsó magyar világválogatott lép pályára barátaival a legendás KAC-MEDOSZ öregfiúk ellen.
Kép-szöveg: Jáger Levente