Újabb érmeket szereztek a Halas AC versenyzői
Sport

Újabb érmeket szereztek a Halas AC versenyzői

Újabb remek atlétaeredményekről kaptunk hírt a Halas AC-től. A fiatalok  végigversenyezték a múlt hétvégét, nem is akármilyen teljesítményt nyújtottak. Az érmek és az értékes helyezések azt mutatják, hogy jó úton jár a klub.

Június 7-én Kecskeméten az U12-es korosztály a Kölyökből Atlétát Program Alföldi- régió egyéni versenyén szerepeltek a Halas AC versenyzői. Szloboda Mihálytól kapott tájékoztatás szerint Soczó Gergő aranyérmet nyert 1000 méteres futásban, Makai Roland  súlylökésben és Pető Nimród 60 méteres futásban lett bronzérmes. Tamás Illés 60 méteren és távolugrásban ért el 4. helyezést. Az érmeken kívül remekül szerepelt még az első atlétikai versenyén induló Rencsár Rebeka, aki 4. lett 150 méteres gátfutásban, Vidner Flóra, aki az 1000 méteres futásban lett 6. helyezett. -  Minden kis atléta dicséretet érdemel, mert pontszerző helyen végeztek. A Kecskeméti Sportiskolások és a félegyházi Jogging Plusz SE mögött a 3. helyet szereztük meg a csapatversenyben, a felkészítésben Mester Szabina volt a segítőm- nyilatkozta Szloboda Mihály.

Szombaton és vasárnap az U14 és U16 korosztály Szekszárdon a Centrum régió rangsoroló versenyén szerepelt. Az ország közepének megméretésén, ahol Budapest, Pest, Nógrád, Tolna Baranya és Bács-Kiskun vármegyék atlétika szakosztályai mérték össze tudásukat, szépen helyt álltak a halasiak. Danka Gábor remekelt, 100 és 300 méteres futásban, valamint a 300 méteres gátfutásban. Rajta kívül Kapocs Bence sípolórakéta-hajításban 3., 100 méteren 5. és ötösugrásban 4. helyezést ért el. A hatodik bronzérmet Gergely Tas az U14-esek között 60 méteres gátfutásban zsebelte be. Helyből ötösugrásban 2 centiméterrel lemaradva a dobogótól negyedik helyezést ért el. Értékes helyezéseket szerzett még diszkoszvetésben Szloboda Hédi, Varga Kála súlylökésben és 60 méteres gátfutásban és 80 méteres síkfutásban, Szloboda Zétény 100 méteres gátfutásban 4., 300 méteres gátfutásban 9.helyet  szerzett,. Bartkó Vivien 800 méteren és Terjék Milán 3000 méteres futásban  vitézkedet

- . Azt mondhatom, hogy a Halas AC minden szakágban megmutatta magát, és helyt állt a jobb felkészülési lehetőségekkel bíró vetélytársaikkal szemben. Most egy kis szünet lesz a  pályaversenyeket illetően, de készülünk tovább, illetve lassan itt a vakáció a gyerekeknek. Pár hét gondtalan pihenés, nyaralás és augusztusban egy pár napos edzőtáborozás után ősszel nagy versenyek várnak ránk. Alaposan felkészülünk az összetett bajnokságra az U14 és U16-os korosztályokkal. A nagyobbaknak már lesz egyéni és ügyességi csapatbajnokság is- tudtuk meg az edzőtől.