Újabb halasi érmek a gyorstollas világbajnokságról
Sport

Újabb halasi érmek a gyorstollas világbajnokságról

Mint arról korábban beszámoltunk, Zágráb volt a házigazdája a gyorstollas világbajnokságnak, ahol természetesen a magyar válogatott is rész vett. A nemzeti csapatban ott vannak a KB Autoteam SE Szitakötők Gyorstollas Szakosztályának versenyzői is. Modok Benőné és Károlyi Tibor vegyespárosban aranyérmet nyert, e mellett több kiskunhalasi érdekeltségű éremnek örülhettek a szurkolók. 

Huszonkét ország 350 játékos lépett pályára a gyorstollas világbajnokságon Zágrábban. A magyar válogatott is részt vett a rangos megméretésen lés nem is akármilyen eredményeket ért el. A nemzeti csapat 2 arany-, 4 ezüst- és 10 bronzérmet szerzett. Külön öröm, hogy ebből a KB Autoteam SE Gyorstollas Szakosztályának tagjai is részesültek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 50+ kategóriában, vegyespárosban a Modok Benőné Károlyi Tibor kettős világbajnoki címet nyert. Tibor a 60+ egyéniben a második helyen végzett, Marika pedig korosztályában bronzérmes volt. Ugyancsak a harmadik helyet szerezte meg az U19-esek között Rácz-Fodor Vivien, aki párosban még egy ötödik hellyel is büszkélkedhet. Antal Zoltán az U15-ösök mezőnyében szintén az ötödik volt. 

- Ez eddig a legtermékenyebb világbajnoksága volt a Szitakötőknek. Gratulálok nagyon a játékosoknak és a segítőiknek, a helyszínen és otthon szurkolóknak, valamint azoknak, akik segítették a versenyzők felkészülését -nyilatkozta Igás Andor szakosztályvezető.