Újabb olimpiai bajnok Kiskunhalason
Sport

Újabb olimpiai bajnok Kiskunhalason

Néhány hónapon belül a második olimpiai bajnok látogatott el Kiskunhalasra. Kocsis Ferenc azért érkezett városunkba, hogy az évek óta szünetelő halasi birkózás újraindulásához felajánlja segítségét. Ha minden a terv szerint halad, akkor szeptemberben elindulhatnak az edzések is.

 

Hegedűs Csaba olimpiai bajnok, a Magyar Birkózó Szövetség elnökének kiskunhalasi látogatása után néhány hónappal újabb kiváló sportolót köszönthettünk városunkban. Ma délután Kocsis Ferenc, az 1980-as moszkvai olimpia aranyérmese találkozott Némedi Imrével, a Kiskunhalasi Birkózó Club elnökével és Csapi Károly edzővel.

A téma ismét a halasi birkózás újjáélesztése volt. A sportág kiválósága a Halasmédia érdeklődésre azt mondta, hogy a szövetség és ő személy szerint is minden segítséget megad az itteni egyesületnek. (Az olimpiai bajnok nyilatkozott a Sportmagazinnak, ezt jövő kedden láthatják.) Némedi Imre klubvezető úgy nyilatkozott, hogy az érdeklődés jelentős a gyerekek részéről, amint a birkózó szövetség támogatása megérkezik, indulnak az edzések.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Úgy tudjuk, hogy a klub edzőterme a református templom mellett lesz. Csapi Antal edző hozzátette: ha úgy alakul, akkor egykori versenyzőiknek is biztosítanak majd mozgási lehetőséget.

Kép-szöveg: Jáger Levente