Újra a Tekó nyerte a KIDS Kupát
Sport

Újra a Tekó nyerte a KIDS Kupát

Címvédőként utazott Dorogra a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum lány focicsapata. A Katolikus Iskolák Országos Bajnokságán aztán ismét kiváló teljesítményt nyújtottak Dávid Géza tanítványai. Sikerült a kupagyőzelem, sőt, a legjobb kapusnak járó elismerés is az intézménybe került, Buknicz Kata jóvoltából.

Dorog volt a házigazdája a Katolikus Iskolák Országos Bajnokságának, amelyen a KIDS Kupáért küzdöttek a csapatok. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum lány focicsapata ismétlésre készült, mint a kupa védője. Nos, a küldetés sikerrel járt. Dávid Géza, a Tekó edzője a közösségi oldalán tett bejegyzésében azt közölte, hogy a pécsiek visszalépésével csonka lett a mezőny. Ez viszont azt jelentette, hogy a csapatoknak még nagyobb összpontosításra volt szükség, ugyanis egy hiba akár a végeredményt is komolyan befolyásolhatta.

A tekósok vették az akadályokat,  a tavalyi ezüstérmes Egert büntetőpárbajban verte. A Buda Ciszterci ellen legalább három góllal kellett nyerni a tekósoknak, de a lányok ötöt rúgva nem hagytak időt a számolgatásra. A győztes csapatban Antóni Réka, Baka Lilla, Barát Annamária, Barát Marianna, Böthe Viktória, Buknicz Kata, Nagy Ivett, Stibrik Adél kapott helyet. A legjobb kapusnak járó elismerést ezúttal is Buknicz Kata vehette át.